Domaća natjecanja

PODRAVKA PH u cestovnom trčanju: Delić srebrna, Berić i Lesjak brončani

Dora, Jakov i Mia Amber Foto: AK Agram Dora, Jakov i Mia Amber

U sklopu 8. izdanja "Šibenskih deset i Draženove četvorke" održalo se ovogodišnje Prvenstvo Hrvatske u cestovnom trčanju.

I na ovom natjecanju stigli smo do medalja. Najuspješnija je kod kadetkinja (U16) bila Dora Delić kojoj je malo nedostajalo i do zlata, ali ovaj puta može biti zadovoljna i s osvojenim srebrom koje je zaslužila istrčavši 11 minuta dionicu dugačku 3km. Isto toliko trčala je i pobjednica Ban iz Kvarnera.

No pritom treba uzet u obzir kako je Dora još uvijek i mlađa kadetkinja tako da to njezino ostvarenje čini samo još ljepšim.

Sestra Sara je ciljem u istoj utrci prošla kao 7. u vremenu 11:46 dok je u muškoj konkurenciji Vid Novota bio osmoplasirani (10:53).

Utrku na 5km trčali su jedino mlađejuniorski uzrasti, a među njima je Mia Amber Berić stigla do medalje s 19:07. Medalja je brončanog sjaja, a najbrža je bila Dubrović iz Kvarnera.

Kod seniorki već se vratila Hana Malović, prošla su samo dva tjedna nakon Zagrebačkog maratona, a u ovoj utrci dugačkoj 10km pripalo joj je 5. mjesto s 38:48. Najbrža je bila Parlov iz Svetica.

Zato je u juniorskoj utrci kao brončani ciljem prošao Jakov Lesjak, 35:05 bilo je vrijeme kojim je zaslužio svoj kasniji boravak na svečanom proglašenju. 

Čestitke svim našim trkačicama i trkačima!

  • Mjesto: Šibenik
  • Datum: 21.10.2023.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook