Treneri

Marko Katalinić

TRENER ZA SPRINT I SKOKOVE

Mobitel : +385 99 299 4778

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marko Katalinić rođen je 10.4.1993. godine te nakon XI. gimnazije upisuje SCIT (Studijski centar za izobrazbu trenera, 'ogranak' Kineziološkog fakulteta) i završava navedeni stručni studij koji mu daje zvanje trenera atletike. 

Radi se o osobi s poteškoćama u sluhu (nagluhost), ali to nije utjecalo na njegovu trenersku pa i atletsku karijeru gdje je jedno vrijeme nastupao u spomenutoj kategoriji, ali se iz moralnih razloga povukao nakon što se u to vrijeme situacija u savezu gluhih razvijala u smjeru koji mu nije bio prihvatljiv.

Inače je višestruki osvajač medalja od mlađejuniorske, juniorske, mlađeseniorske i seniorske dobi u disciplini troskoka što je u više navrata rezultiralo statusom vrhunskog sportaša (III. kategorija po kriterijima Hrvatskog olimpijskog odbora).

Kao trener najviše se pozicionirao u polju skokova i sprinta u svim dobnim kategorijama. Kroz njegovo desetogodišnje trenersko razdoblje njegovi atletičari i atletičarke postavili su preko 50  državnih rekorda Hrvatske, a na pojedinačnim prvenstvima Hrvatske osvojili preko 500 medalja.

U novije vrijeme trenira Ivanu Lončarek, našu najbolju preponašicu na 100m koja je višestruki sudionik velikih natjecanja od Svjetskih i Europskih prvenstava te se redovito natječe u konkurenciji najboljih. Uz nju je tu i najbolji preponaš Hrvatske na 110m, Hrvoje Čukman koji je u ranijoj fazi karijere nastupao na 400m prepone (5. junior Europe), a sada više prakticira spomenutu kraću disciplinu u kojoj je ostvario nastup na Mediteranskim igrama.

Lara Jurčić i Vita Penezić dio su novog vala nadolazećih nada hrvatske atletike koje su se okrunile titulama zlatne i srebrne na Europskom olimpijskom festivalu mladih uz broncu Jurčić i na Europskom mlađejuniorskom prvenstvu. Uz to se radi i hrvatskim rekorderkama u više disciplina, a uz naslove prvakinja Hrvatske u više uzrasta (pa i seniorskom) pobjede pamte i na Balkanskom (U18) prvenstvu.

Kroz početnu fazu njegove trenerske karijere su se među njegovim glavnim atletičarima isticali Bruno Penezić kao višestruki sudionik međunarodnih uzrasnih natjecanja u sprinterskim disciplinama kao i Ante Zuanović u skakačkim disciplinama tj. troskoku.

Velik je obožavatelj štafetnih utrka i disciplina te je jedan od onih koji su aktivno sudjelovali u formiranju jednog od najzanimljivijih (ako ne i najzanimljivije) državnih natjecanja, Prvenstva Hrvatske u štafetama.

Uz trenerski rad, aktivno uređuje stranicu AK Agram uz velik broj popratnih aktivnosti na društvenim mrežama s podjelom mnoštva audiovizualnih sadržaja.

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook