Domaća natjecanja

Nastavak super hodačke dominacije i na cesti! Okrunili 8 prvakinja i prvaka Hrvatske u različitim uzrastima i disciplinama (VIDEO)

Nova uspješna hodačka generacija Foto: AK Agram Nova uspješna hodačka generacija

PODRAVKA Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u cestovnom hodanju ponudilo je novo više nego uspješno izdanje za nas.

Nova dominacija okrunjena je s čak 8 prvaka i prvakinja od seniorskog do kadetskog uzrasta! Ponovno smo osvojili i 14 medalja, samo u malo drugačijem omjeru nego prošle godine, on je sad 8-4-2 (Z-S-B), a primjetan je trend ponovnih obrana naslova.

Do svog 9. uzastopnog naslova na ovom natjecanju stigao je Bruno Erent, i to samo tjedan dana nakon maratonskog srebra tako da je naš član ponovno lijepo povezao više (dugoprugaških) uspjeha u jednom izrazitom kratkom vremensku roku.

On je na 20km hodanje stigao u vremenu 1:38:03 što je bilo više nego dostatno za nastavak sjajne serije koja je nikad bliža dvoznamenkastom broju. Nakon njega srebrni je Antonio Belas koji je tako nakon prošlogodišnjeg juniorskog srebra napravio iskorak jer je u seniorskoj konkurenciji.

Njegovo vrijeme bilo je 1:51:42. Prošlogodišnji naslov uspješno je obranila Ivana Renić i to u vremenu 1:42:46, najuvjerljivija pobjeda ovog natjecanja.

'Svoj' naslov, juniorski, na 10km, uspješno brani i Edmond Dobruna, zaslužio je novo zlato s 46:39 što je i dalje na razini ovosezonskih ostvarenja. Uz njega je bio Matko Pinturić, srebrni s 56:47.

Ujedno će Dobruni ovo biti i zadnja obrana jer je s ovim zaključio svoj juniorski staž koji je posebno začinio upravo u aktualnoj sezoni te može pun elana krenuti u mlađeseniorski staž.

Slično vrijedi i za Lanu Švarbić koja je pružila utrku na razini prošlosezonskog hrvatskog juniorskog rekorda što je dobar znak povratka staroj formi koja ju je prošle godine odvela na Svjetsko juniorsko prvenstvo.

Sada je ciljem prošla u vremenu 52:32, samo pola minute sporije od spomenutog rekorda. 

Imamo i jednog novog prvaka, to je Jakov Barun, zaslužio je mlađejuniorsko zlato s 57:28 tako da je i on napravio kvalitetno tranziciju s kadetskog uzrasta gdje je hodao bitno kraće, 3km. Očito mu i dužih 10km također odgovara.

Vraćamo se ponovno u rubriku 'starih' prvaka, Zana Redžebašić još jednom je najbolja mlađa juniorka Hrvatske s još boljim vremenom na 5km nego prošle godine (27:50), a iskorak s bronce na srebro napravila je Gabrijela Lešić s 30:30.

Novi kadetski prvak Hrvatske na 3km (nakon mlađekadetskog prošle godine) je Patrik Pivarski, 15:06 bilo je više nego dostatno za pobjedu. Do medalje stiže i Vid Novota s 19:23 čime je zaslužio broncu.

Plasmanom na korak do nje bio je Kian Mahečić kao četvrtoplasirani (22:11).

Kod kadetkinja Linda Nujić je potvrdila dobru formu s 15:40 čime je ponovno zlatna i najbolja u svojoj konkurenciji. Petoplasirana i šestoplasirana su Amina Avdagić i Hana Perković koje su hodale 19:24 i 19:51.

Još medalja stiglo je u mlađekadetskoj konkurenciji na najkraćih 2km ovog programa. Šimun Jukić je stigao do srebra, a Luka Delibašić do bronce. Zaslužili su to identičnim vremenima 11:10. Najmlađi, Marko Zagorac, osvaja 5. mjesto, vremenski je to bilo 14:57.

Kod mlađih kadetkinja najbolja od naših bila je Franka Barun kao 4. s 11:19, a od 7. do 10. mjesta poredale su se Barbara Štefanec, Anja Sečka, Nicole Nujić i Maša Zagorac.

Čestitamo svim našim hodačicama i hodačima kao i trenerici Ćulibrk na nastavku velikog kontinuiteta uspješnih hodačkih nastupa, bilo na stazi, ili u ovom slučaju - na cesti. Bravo!

  • Natjecanje: PODRAVKA Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u cestovnom hodanju
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 14.10.2023.
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook