Treneri

Antonija Žalac

VODITELJ ATLETSKE ŠKOLE

Mobitel: +385 99 2303 191

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Antonija Žalac rođena je 13.01.1990. i po završetku II. Ekonomske škole upisuje SCIT (Studijski centar za izobrazbu trenera, 'ogranak' Kineziološkog fakulteta) koji nakon tri godine u 2012. završava i stječe zvanje trenera atletike. Trenutno pohađa i dodatne dvije godine u smislu specijalističkog studija.

Kroz atletsku karijeru bila je višestruka prvakinja Hrvatske na 800 i 1500m kao i članica reprezentacije Hrvatske od kadetskih do seniorskih uzrasta. U međunarodnom kontekstu pamti finale svjetskog juniorskog (U20) prvenstva na 1500m kao i polufinale svjetskog mlađejuniorskog (U18) prvenstva u disciplini 800m.

U klubu kao trener radi praktički od njegovih samih početaka, a trenutno je njezina glavna uloga u atletskoj školi i vrtiću za pronalazak i promociju novih mladih atletičarki i atletičara s naglaskom na najmlađe dobne skupine koje treniraju u velikom (troznamenkastom) broju.

Osim usmjeravanja mnogih atletičara i atletičarki posljednjih 15 godina, u hrvatskoj atletici njezini puleni ili pulenke postavili su preko 20 državnih rekorda i osvojili preko 400 medalja na pojedinačnim prvenstvima u različitim disciplinama i kategorijama dok i redovito na međunarodnom planu postižu uspjehe. U 2013. godini je i proglašena najboljim trenerom kadeta od strane Zagrebačkog atletskog saveza.

Ponajviše se tu isticala Dora Filipović koja je višestruki sudionik Svjetskih i europskih prvenstava do 18 ili 20 godina, ali i seniorskog Europskog prvenstva dok u regionalnom smislu se nalazi u samom vrhu kao mlađejuniorska prvakinja Balkana ili juniorska doprvakinja Balkana na 400m. 

Uz trenerski posao također aktivno sudjeluje u svakodnevnoj promociji i podjeli dnevnih sadržaja, posebice za dio koji se tiče treninga djece i mladeži kao i poticanje na sudjelovanje u istom.

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook