Domaća natjecanja

VIDEO: Malović i Erent novi doprvaci Hrvatske u maratonu na 31. izdanju u Zagrebu

Hana i Bruno Foto: AK Agram Hana i Bruno

Zagrebački maraton vratio se tamo gdje mu je mjesto, u nedjeljni jutarnji termin, a i ove godine se u sklopu njega održalo Prvenstvo Hrvatske pod pokroviteljstvom Podravke.

Tako smo u onom pojedinačnom poretku dobili nove medaljaše u liku Hane Malović i Brune Erenta. Potonji je, logično, u cilj stigao prije, istrčao je 2:34:30 što je po održanim vremenskim uvjetima vrlo dobro ostvarenje, a za današnje izdanje to mu je donijelo srebrnu medalju. Jedini ispred njega bio je Hladnik iz Varaždina. Apsolutno gledajući, to je bio Hisorio iz Kenije, 2:25:23.

Bruno je krenuo nešto racionalnije što je na kraju bila i dobra odluka, kad spominjemo vremenske uvjete treba istaknuti da je bilo poprilično toplo što je ipak nešto što ne odgovara dugoprugašima, a posebice ne kada krenete po nižoj temperaturi, a završavate kasnije kada bude još toplije.

Filip Svalina je ponudio još jedan dobar nastup i bio petoplasirani s 2:42:18 čime je bio petoplasirani. U muškoj konkurenciji smo na kraju imali i ekipu te plasman 4. mjesta zahvaljujući Tomislavu Torbarini koji je strpljivo gradio svoju trku prema 3:44:39 za svoje 70. mjesto u sklopu poretka za PH.

S druge strane, Hana je ponudila još bolju utrku nego prošle godine, ciljem prolazi u vremenu 2:51:27 što je njezin rezultat karijere! Sigurno bi to u nekim drugim uvjetima bilo brže od 2:50:00, ali ono što je kuriozitet je da je ostvarila identičan rezultat svoje kolegice Vive Kovač od prošle godine. Koliko je ovo dobar rezultat dovoljno govori podatak kako je to trenutno i 4. najbolji mlađeseniorski rezultat Europe kada je u pitanju ova disciplina. Bravo!

Ona danas nije završila utrku, ali zato Petra Kulić jest, također za sebe rekordno. 

Tako će Split i 2. mjesec zamijeniti Zagreb i 10. mjesec te novi osobni 3:07:01 koji je ovdje vrijedio 5. mjesta! Ono što svakako dodatno veseli je činjenica kako su spomenute dvije utrke trčane u ne baš idealnim maratonskim uvjetima tako da kad se jednom i to 'poklopi' imat će resurs više za još boljim rezultatom, a granica od 3 sata je sve bliže i bliže...

Pobjednica ovdje je bila Nataša Šustić, istrčala je 2:50:14.

Čestitamo svima!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook