Domaća natjecanja

Pobjednički u znaku broja 4: PENEZIĆ četverostruka U23 prvakinja Hrvatske uz posebno inspirirane štafete s 4/4 naslova!

Iako se sezona bliži kraju, Vita Penezić drži visoku razinu forme, ne posustaje te dalje niže odlična ostvarenja.

Tako je na mlađeseniorskom prvenstvu Hrvatske koje se održalo u dobrim vremenskim uvjetima stigla do dva pojedinačna i dva štafetna naslova! Time je ponovila svoj uspjeh otprije 3 mjeseca kada je slavila na mlađejuniorskom prvenstvu.

Prvi je očekivano bio na 100m gdje je u kvalifikacijama istrčala 12.07, a onda u finalu još malo brže za novu ovosezonsku utrku ispod 12 sekundi, ovaj puta 11.96 s -0.4 m/s.

Tu je 'palo' prvo zlato, a drugo je osvojila na 4x100m s 47.43 što ne bi mogla bez Anje Tvrtković, Eve Mačković i Laure Matko. Solidne izmjene, još bolje određene sprinterske dionice i pobjeda nije mogla izmaknuti.

Drugi dan smo je gledali na 200m, disciplina koju također nije trčala spomenuto tromjesečno razdoblje, ali bila je to još suverenija prezentacija i demonstracija dobre forme s 24.57 što je na razini ovosezonskih njenih najboljih utrka.

Drugi dan smo je gledali na 200m, disciplina koju također nije trčala spomenuto tromjesečno razdoblje, ali bila je to još suverenija prezentacija i demonstracija dobre forme s 24.57 što je na razini ovosezonskih njenih najboljih utrka.

Posebna je bila 4x400m štafeta gdje je ona trčala prvu dionicu nakon čega su vrhunski posao napravile Laura Matko, Tara Marković i Eva Mačković. Potonja je najbolje sačuvala za kraj i posljednjih 100m gdje u finišu donosi preokret za zlato naše štafete i to u vremenu 3:49,96!

Identičan sastav zlatne seniorske štafete slavio je i na ovom prvenstvu, i to ponovno ne u ulozi favorita. Izgleda da je tako najbolje, a taktički je to ovaj puta još jednom odlično funkcioniralo.

Spominjući seniorsko prvenstvo, i ovdje smo imali još jednu štafetu, trčale su Karla Puntarić, Lara Klojčnik, Tonka Kunac i Dora Dent i plasmanom bile blizu medalje kao 4.

Cure su obranile prošlogodišnji naslov na 4x100m, a na 4x400m napredovale sa srebrnog na zlatno postolje.

Muške štafete su također bile na visini zadatka, čak su uspjeli osvojiti i jednu medalju više.

Na 4x100m smo obranili naslov najboljih, ovaj puta ne u varijanti prošlogodišnje drame već puno suverenije! Za to su zaslužni Patrik Tomić, Marko Orešković, Dominik Krešo i Vito Kovačić, vremenski još boljih 42.82 donijelo im je zasluženo zlato.

Dužih 4x400m donijelo je čak dvije medalje za nas, Dominik Jezernik, Niko Kožul, Jakov Vuković i Marko Orešković ponovno su zlatni i najbolji sastav ove discipline s istrčanih 3:16,67, a odmah do njih su Patrik Tomić, Vito Carlo Fadini, Dominik Krešo i Vito Kovačić.

Njihovih 3:30,98 vrijedilo je srebrne medalje. Ujedno je to bio najbolji mogući kraj za naše natjecanje nakon dva naporna dana.

Što se pojedinačnih nastupa, bilo je i tu puno uspjeha pa samim time i medalja, ne samo u štafetama kada su cure u pitanju.

Anja Tvrtković je mlađeseniorska doprvakinja Hrvatske na 100m prepone s 14.62 dok je identičan uspjeh ostvarila Eva Mačković na 400m prepone s 1:02,55.

Njezin primjer slijedio je i Vito Carlo Fadini istrčavši 57.12 čime je i on srebrni na ovom natjecanju. U istoj skupini s Evom bila je Karla Puntarić (1:09,01), njoj je sveukupno pripalo 6. mjesto.

Prepone nije trčala Laura Matko, ali je 'čistih' 400m gdje je s 58.12 bila četvrtoplasirana dok je idući dan na dalju brončana s 5.76. Osim nje, na 400m su nastupale i Dora Dent (1:01,27) i Lara Klojčnik (1:01,39) kao osmoplasirana i devetoplasirana.

Na 110m prepone Bruno Di Giusto je bio četvrtoplasirani s 15.98.

Čestitamo svima na njihovim lijepim ostvarenjima!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore i seniorke
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 16.-17.9.2023.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook