Domaća natjecanja

NEMA POPUŠTANJA Stigli smo i do 11. uzastopnog naslova sveukupnih pobjednika Ekipnog prvenstva Hrvatske u krosu!

Tradicionalna zajednička - pobjednička Foto: AK Agram Tradicionalna zajednička - pobjednička

Iako smo i sami prošle godine s 10. naslovom najavili kako svakoj seriji dođe kraj, to se ipak nije dogodilo ove godine. Dapače...

I dalje pišemo povijest tj. nastavljamo jer smo osvojili i 11. naslov pobjednika Ekipnog prvenstva Hrvatske (zaredom) u sveukupnoj kategoriji!

Nakon prošle godine i Varaždina, vratili smo se u Labin i Park skulptura Dubrova gdje smo već proživjeli lijepe trenutke, a tako je bilo i ove godine.

Iako je ovo natjecanje stiglo samo tjedan dana nakon završetka dvoranske domaće sezone, nije to utjecalo na odaziv, štoviše, sve vam govori podatak kako je npr. u utrci mlađih kadetkinja nastupilo preko 120 natjecateljica...

Naše najmasovnije natjecanje ujedno je i najkompleksnije po pitanju svih obuhvaćenih dobnih kategorija koje trče po jednu utrku izuzevši seniora koji imaju dvije te je već odavno poznato kako nam upravo radi toga svaki bod više i svaka pobjeda iz godine u godinu na ovom natjecanju znači i drago nam je kako se serija nastavila.

Nastavit ćemo i dalje raditi na tome da ona što duže potraje (ako i ne uspijemo znamo da smo pokušali), a do tada sve čestitke i pohvale idu na adresu atletičarki i atletičara kao i samih trenerica i trenera koji su ponovno shvatili i doživjeli ovo natjecanje kako mu priliči radi čega zasluženo slavimo novu titulu!

Koliko je ove godine trebalo za pobjede?

Sustav natjecanja nije se mijenjao. U svakoj utrci skupljaju se tzv. "negativni" bodovi (1. mjesto je -1, 20. mjesto je - 20 itd.) i ekipa s najmanje negativnih bodova pobjeđuje i osvaja 15 bodova, drugoplasiranoj pripada 12, trećeplasiranoj 10 i nakon toga se nastavlja gradiranje od 9 bodova do 1.

Posebno se vodi za žensku konkurenciju, posebno za mušku i u konačnici se dobiva onaj najvažniji poredak - sveukupni.

Svaka godine donese nešto svoje, tako smo ove godine bili uvjerljiviji kod muškaraca s čak 5 od 6 pobjeda (od čega ovdje gdje nismo pobijedili je bilo 2. mjesto!) dok kod žena nismo imali nijednu ekipnu pobjedu, ali su bile najslabije plasirane do 4. mjesta što je rezultiralo pobjedama u jednoj i drugoj konkurenciji kao i sveukupnoj.

Tako su Agrameri slavili s 87 bodova ispred Kvarnera i Dinama, a vjerojatno nikad napetije natjecanje je viđeno kod Agramerki koje su pobijedile ispred Kvarnera i Dinama za jedan jedini bod (62), a dva navedena su imala 61.

Sveukupno je to 149 bodova, Kvarner je drugoplasirani sa 127 i Dinamo Zrinjevac je trećeplasirani (110).

Sjajno natjecanje, sjajno nadmetanje i to je ono što kros kao trčanje u prirodi čini posebnim natjecanjem. Uživali smo u ovom i veselimo se idućem!

  • Natjecanje: Ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu
  • Mjesto: Labin
  • Datum: 12.3.2022.
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook