Domaća natjecanja

ŽENSKI KROS TRILER Agramerke do pobjede s jednim, ali vrijednim bodom prednosti!

Proglašenje ženskih najboljih ekipa Foto: AK Agram Proglašenje ženskih najboljih ekipa

Vjerojatno najneizvjesnije natjecanje u povijesti Ekipnog prvenstva Hrvatske u krosu viđeno je u ženskoj konkurenciji.

Epilog priče je bio da za 1. mjesto je bilo potrebno osvojiti 62 boda što smo uspjeli usprkos činjenici da ovaj puta nismo imali pobjedu, ali zato nam je najslabiji plasman bilo 4. mjesto što nije bio slučaj s našim direktnim konkurentima, Kvarnerom i Dinamom koji s bodom manje (imali su 3 odnosno 2 pobjede) su imali i slabije ekipne plasmane od tog.

Ponekad ima nešto i u raspoređivanju ekipa, kao i njihovih članica.

Seniorkama 2. i 4. mjesto na čelu (posebno inspirirana Ćulibrk)

A ima nešto i u tome da ponekad trebate imati nekog posebno inspiriranog da bi napravili neki pomak negdje gdje ga možda niste očekivali.

Tako možda nismo imali najjaču žensku seniorsku ekipu unazad 11 godina, ali smo imali ono što nam je trebalo počevši od trenerice, direktorice i u slučaju ovog natjecanja atletičarke Ljiljane Ćulibrk koja već dugo nije ovako dobro nastupala na ovom natjecanju, možda čak bi mogli reći da u dvije discipline nikada nije ovako dobro nastupila.

Prvo je na 4km ciljem prošla kao četvrtoplasirana na 15:25 da bi na 8km ponovila isti plasman istrčavši 32:30, u razmaku manjem od sat vremena!

Nije bila jedina, isti program imale su Viva Kovač i Hana Malović koje su u prvoj utrci zauzele 6. i 13. mjesto da bi na dužoj disciplini imale za nijansu slabije plasmane kao 8. i 23. u poretku.

Nakon malo više od 5 mjeseci vidjeli smo i 'porodiljni' povratak Antonije Žalac na 4km vrijedan utrke za 17. mjesto dok je Ema Baftiri na 8km ciljem prošla kao 31. osoba utrke.

Tako smo na 4km stigli i do postolja kao drugoplasirana ekipa, a na 8km nismo bili daleko od njega kao četvrtoplasirana ekipa. 

Mlađe kadetkinje 2., starije kadetkinje 3. (Grljač-Klanjčić i Matko najbrže)

Čak 123 natjecateljice pojavile su se na startu najbrojnije utrke dana, a to su mlađe kadetkinje na 0.8km tako da je tu svaki visok plasman bio posebno vrijedan, a bilo ih je dosta!

Tia Grljač-Klanjčić prva je u redu visokih plasmana, ciljem prolazi kao 4., a vrlo brzo i Marika Tomić kao 6. čime smo već imali dvije cure u prvih 10, a odmah do tog poretka je Dora Delić kao 11. što nam je već 'zaokružilo' ekipu po pitanju ekipnog plasmana. Njihova vremena bila su 2:29, 2:31 i 2:38.

No bilo je tu još dosta dobrih nastupa, i sve u gornjem djelu poretka, posebice jer dosta njih zapravo pripada još nižem uzrastu limačica. Franka Barun jedna je od njih (25. mjesto) pa slijedi Korina Matko (32. mjesto), Dorotea Pečarić (36. mjesto), Sara Tomić (37. mjesto), Tamara Bulić (40. mjesto), Sara Delić (47. mjesto), Hela Žerjal (64. mjesto), Tara Šušnjar (69. mjesto), Lana Viljac (104. mjesto) i Ema Glas (113. mjesto).

U ekipnom poretku našim najmlađim članicama pripao je visok plasman od 2. mjesta.

Starije kadetkinje na 1km su stigle do 3. mjesta, a naše je predvodila Laura Matko u utrci brzoj 3:26 čime je zaslužila 6. mjesto. Borbeno se krenulo od početka, u tom stilu se i završilo.

Nakon nje iduća najbrža od naših bila je Elena Tomić koja je na početku utrke bila jedna od onih koja nije uspjela ostati na nogama pa je morala malo težim putem do kraja ove dionice. Ipak, ciljem prolazi kao 15. što je bilo dostatno za spomenuti ekipni uspjeh.

Blizu su bile Linda Nujić i Eva Starman kao 18. i 19. nakon čega je 29. bila Marta Bešić. Pozicije 32. i 33. pripale su Nini Dragčević i Magdaleni Kardum. Iduća je Olenka Tomić na 44. mjestu, a Mia Auber Perić ciljem prolazi kao 53.

Juniorkama 3. mjesto, mlađim juniorkama 4. mjesto (točno koliko je trebalo)

Novi trofej stigao je kod juniorki na 4km.

Očekivano je najbrža od naših bila Lorena Bartaković koja ciljem prolazi u vremenu 14:58 čime je zaslužila 2. mjesto, a u najbržih 10 bila je i Kaja Dupor sa 16:22.

Nedaleko od tog poretka bila je Lana Švarbić koja završava utrku na 12. mjestu čime smo u konačnici zaslužili dolazak na 3. mjesto postolja.

Kod mlađih juniorki nismo stigli do trofeja, ali smo stigli (ispostavit će se) do one minimalne pozicije koja nam je trebala kako bi osvojili 1. mjesto u ženskom poretku!

Olja Galić još jednom je pokazala lavlje srce koje ju krasi neovisno o tome s kojim se problemima nosila par dana prije utrke i pobijedila u utrci dugačkoj 2km! Vrijeme pobjednice bilo je 7:10, a iduća od naših u cilj ulazi Sara Karas, njezin plasman je bilo 14. mjesto.

Nakon toga 20. i 21. mjesto pripada Loreni Gabrić i Budi Budimir dok od 25. do 27. mjesta se nalaze Leona Repač Šafarić, Gabrijela Lešić i Karla Puntarić. Naš nastup ovdje zaključuje Vita Penezić na 39. mjestu, a u konačnici nam je ovdje pripalo 4. mjesto, kao što smo rekli, plasman koji nam je minimalno trebao za titulu, dobili smo ga i možemo biti itekako zadovoljni!

Sve čestitke našim članicama i ekipama na postignutim uspjesima, posebice onom konačnom!

  • Natjecanje: Ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu
  • Mjesto: Labin
  • Datum: 12.3.2022.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook