Domaća natjecanja

SKORO STOPOSTOTNI AGRAMERI Ekipna kros pobjeda s 5 od 6 prvih mjesta!

Proglašenje najboljih muških ekipa Foto: AK Agram Proglašenje najboljih muških ekipa

Koliko je bilo neizvjesno u ženskom djelu, toliko nije u muškom djelu Ekipnog prvenstva Hrvatske u krosu za što su se pobrinuli naši članovi.

Osvojili su 87 od mogućih 90 bodova što dovoljno govori koliko smo sjajni bili, iako u tom smislu svakako nas je jako dobro pratio Kvarner sa 66 bodova, a tu je i trećeplasirani Dinamo Zrinjevac (53).

Dokaz je ovo samo koliko generacijski ponekad stvari ovise na natjecanju, primjerice, prošle godine u ovo vrijeme ženski dio je brojao 5 od 6 pobjeda dok su se ove godine stvari preokrenule na mušku stranu.

I to je čar natjecanja iz godine u godinu.

Nevjerojatna sličnost u seniorskim utrkama na 4 i 12km

Naš kralj krosa, Filip Svalina, 11. godinu uzastopno bio je s nama i ponovno igrao jednu od ključnih figura u osvajanju ovog naslova, odnosno u ovom slučaju dvije seniorske kategorije na 4 i 12km.

Osvojio je 4. mjesto na 4km istrčavši 12:42, a nedaleko od njega su plasmanima bili Petar Bratulić i Bruno Erent kao 6. i 7., a za svaki slučaj je 10. bio Domagoj Jakopović kao i 20. Matija Razum.

Svalina je još bolji bio na 12km kao trećeplasirani (40:20) dok Bratulić i Erent pružaju reprizu jedino s malom promjenom uloga, sada je Bruno bio 6., a Petar 7.

Koliko dvije različite utrke mogu biti slične (identične) potvrdio je Jakopović koji osvaja, pogađate, 10. mjesto.

Ono što je također bilo deja vu je i ekipni uspjeh gdje su se naši dečki dva puta penjali na isto postolje, ono koje nosi oznaku broja 1. Zasluženo, taktički su se u potpunosti prilagodili zakonitostima ovog natjecanja i nagrade najboljih su tu.

Mlađi kadeti uvjerljivi, počevši sa Želeom

Između njih nastupali su mlađi kadeti na 1km gdje smo također briljirali.

Noa Žele bio je prvi u redu tih pohvala, poveo je od prvog metra i do završnice još povećao prednost kako bi suvereno pobijedio s istrčanih 3:11.

Dugo vremena ga je pratio (i na kraju nije popustio) Toma Wurzberg s 3:21 za 2. mjesto, isto odličan nastup.

Pravo malo ubrzanje vidjeli smo od Tina Maleca koji je krenuo malo opreznije da bi i on u završnici bio posebno brz što ne čudi, a plasman je bio u najbržih 10 - 7. mjesto.

Limač Šimun Jukić vrlo dobro se snašao u ovoj konkurenciji, svjedoči tome njegovo 17. mjesto, a slijedi još Lovro Prka (23. mjesto), Patrik Pivarski (28. mjesto), Janko Pavlić (41. mjesto) i Filip Piškulić (55. mjesto). 

Već i prije službenog proglašenja znali smo kako su svi ovi nastupi vrijedili ekipnog 1. mjesta, tako je i bilo.

 

Juniori drugoplasirani

Najmanje brojna utrka dana bila je ona juniorska tako da je tu svaki plasman još dodatno vrijedio u konačnom poretku.

Tako su 4. i 5. mjesto zauzeli Omer Hasanbegović i Tvrtko Petrlić s 29:22 i 29:23 dok je Jure Čutura ciljem prošao kao sedmoplasirani.

Nisu bili jedini, Ivan Vukančić osvaja 11. mjesto, a Antonio Belas 13. mjesto.

U konačnici je ovo jedina kategorija gdje smo bili 'samo' drugoplasirani, to stavljamo pod navodnike jer je navedeno i dalje vrlo dobro ostvarenje samo sigurno da malo ostaje žal da nam je tu jedino nedostajalo da ostvarimo maksimalni učinak od 90 bodova.

No nešto treba ostaviti i za neku drugu priliku, ako je bude.

Kadeti najuvjerljiviji pobjednici, mlađi juniori sigurni

Vrlo brzo smo se na staze prvoplasiranih vratili u utrci kadeta na 1.5km gdje smo vidjeli vjerojatno najuvjerljiviju ekipnu pobjedu natjecanja!

Fran Anić je projurio do 1. mjesta s 4:29, a plasmanom odmah do njega bio je Teo Mahović koji je istrčao 4:37 čime smo već najavili kako će se stvari rasplesti ovdje.

Nakon što je Niko Zlopaša Mužić ciljem prošao kao petoplasirani, sve je bilo jasno, a posebno veseli da su sve dobre plasmane ostvarili i Dominik Jezernik te Bartol Belošević kao 7. i 8. uz Domagoja Tomana na 12. mjestu.

Kako ste počeli natjecanje, tako ga vrijedi i završiti - pobjednički!

Mlađi juniori su oni koji donose završni pečat, a u njemu je najbrži od naših na 4km bio Niko Kožul u taktički pametnoj utrci, a 13:46 vrijedilo je 4. mjesta.

Ubrzo stiže i šestoplasirani Antonio Blažić, a u 10 je Ivan Cvitić točno na toj poziciji.

Nisu oni bili jedini članovi naše ekipe, Jakov Lesjak je osvojio 12. mjesto, Vid Berković 19., Luka Joksović 23., Vito Kovačić 25. te Vito Carlo Fadini 33. mjesto.

Velike čestitke na velikim pobjedama čime smo uspješno ujedinili dvije pobjede (ženska i muška) u onu najvažniju - sveukupnu. Bravo!

 

  • Natjecanje: Ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu
  • Mjesto: Labin
  • Datum: 12.3.2022.
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook