Ostalo

Šlag na tortu za 10 GODINA: Atletski klub Agram nikad uvjerljivije NAJBOLJI klub Hrvatske i u 2017. godini!

Službeno je! Foto: AK Agram Službeno je!

Nakon 2013., 2015. i 2016., zlatnim slovima upisat ćemo i 2017. godinu!

I to ne radi obilježavanja naših 10 godina već zato što smo treću godinu uzastopno proglašeni najuspješnijim klubom u Hrvatskoj. Hrvatski atletski savez je objavio službeni Poredak klubova za 2017. godinu u kojem je naš klub naspram prošle godine još uvjerljivije dobio ovaj epitet s kojim se izrazito ponosimo.

Tim više što je on produkt jednog složenog Pravilnika o bodovanju uspješnosti klubova (2013. godina) koji se valorizira kroz čak 10 različitih kriterija. 

Ujedno je ovo i deseta godina u kojoj se iznosi poredak klubova. S obzirom na to da se bodovi mogu osvojiti prvog i zadnjeg dana u godini, logično je da sama obrada i objava rezultata može ići tek u idućoj godini. 

Za 2017. postigli smo zaista niz nevjerojatnih i teško ponovljivih uspjeha koje smo već isticali, a kroz ovo razdoblje prije početka sezone ćemo se potruditi ponovno istaknuti.

Sveukupni poredak za 2017. godinu

Poredak klubova u 2017. godini

Što se spomenutih 10 kriterija tiče, najbolji smo bili u 6 njih, a to su: Nastupi za reprezentaciju, hrvatski rekordi, medalje na pojedinačnim prvenstvima Hrvatske, plasmani i bodovi na ekipnim prvenstvima Hrvatske, bodovi na Kupovima Hrvatske te organizaciji natjecanja. I ostalim kriterijima poprilično dobro stojimo, posve je racionalno da u svakom se ne može biti broj 1 tim više što iz godine u godinu različiti parametri variraju.

Na koncu smo osvojili čak 190.750,50 bodova što je bitno više naspram prošlogodišnjih 164.017,00 bodova što je također bilo i ostaje impresivno. No ovo je sada jedan nivo više, iako smo možda mislili da njega nema. Ipak, brojevi ovdje ne lažu.

Govoreći o impresivnosti jednostavno pritom vrijedi istaknuti kako naspram drugoplasiranog kluba Dinamo-Zrinjevac brojimo više od 71.000 bodova što je ujedno i najveća tj. rekordna razlika koju je u proteklih 10 sezona pobjednički klub ostvario u odnosu na drugoplasirani!

Prikaz da smo službeno najbolji klub Hrvatske što je nesumnjivo velika satisfakcija s obzirom na sva veličanstvena postignuća tijekom 2017., možete pogledati u službenoj objavi matičnog saveza u linku ispod članka.

Sve moguće najveće čestitke ovog svijeta idu zaslužnima - atletičarima, atletičarkama, trenerima, trenericama, vodstvu, roditeljima, prijateljima, sponzorima našeg kluba i svima onima koji su na bilo koji način dio našeg kluba!

Radi se o spektakularnom ostvarenju, ali ono je produkt spomenute sinergije svih nabrojanih i hvala od srca na svemu pruženom u 2017. godini!

I svakako ne zaboravljamo ni na ostale atletske klubove diljem Hrvatske kojima također čestitamo i zahvaljujemo im na svim sportskim nadmetanjima u kojima nas guraju i motiviraju da budemo još bolji i kvalitetniji, a samim time našem uspjehu daju dodatnu vrijednost!

Na koncu, velika je ovo kruna za naše obilježavanje desetogodišnjice jer ipak se radi o trenutku koji ostaje upisan u povijest hrvatske atletike. Respekt!

 

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook