Međunarodna natjecanja

Zaključen uspješan tjedan Ane Šimić: Pobjeda u Ateni, sedmoplasirana u Rehlingeru

Ana Šimić Foto: Reuters Ana Šimić

Nije bilo nimalo vremena za slavlje Ane Šimić povodom postizanja norme za Svjetsko prvenstvo u Dohi što je uspjela na početku tjedna u Pragu gdje je osim toga bila i drugoplasirana.

Već u srijedu je bila u Grčkoj i Ateni gdje je skočila ponovno vrlo dobrih 1.90m čime je zaslužila pobjedu. Osim toga je ponovno podignula letvicu na visinu 1.96m i pokušala preskočiti navedeno.

To nije bilo sve, nedjelja je na kraju bila predviđena za Njemačku i Rehlinger gdje se održao tamošnji međunarodni miting u kojem je ponovno skakala u vis. Ovdje je najviše uspjela preskočiti 1.84 te je tako zauzela 7. mjesto. Pobjeda je pripala Irini Gerascchenko iz Ukrajine, preskočila je 1.99m.

Sigurno nakon ponedjeljka i 1.94m u Češkoj u smislu neke emotivne potrošenosti nije bilo jednostavno za skakati iduća dva natjecanja u tako kratkom roku, ali s obzirom na to kako su ranije već oni bili dogovoreni, posve je jasno da Ana navedeno nije željela propustiti.

Idući nastup trebao bi biti u Finskoj za malo manje dva tjedna, u Kuortaneu 22. lipnja. Do tada se nadamo da će u tjednima koji slijede možda uslijediti poziv i za nastup na kojoj Dijamantnoj ligi, potencijalni novi bodovi tamo možebitno bi osigurali i finale.

Dok čekamo kristaliziranje navedene situacije, još jednom šaljemo čestitke Ani i treneru!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook