Međunarodna natjecanja

Bogata atletska srijeda: Naši u Grazu, Mariboru, Zenici...

Poprišta sutrašnjih zbivanja Poprišta sutrašnjih zbivanja

Radi iznenadne rekonstrukcije atletske staze u Zagrebu protekli vikend nije se održalo Ekipno seniorsko prvenstvo Hrvatske što je u mnogočemu izazvalo neke određene i promjene u kalendaru natjecanja.

Samim time ne treba čuditi velik broj natjecatelja na mitinzima izvan Hrvatske, tim više što neki koji možda nisu planirali nastupati sada su imali razlog više da potraže neko najbliže natjecanje...

Tako će nam u Grazu skakati motkašice Martina Fileš i Lara Juriša te će im to ujedno biti i prvi ovosezonski nastupi na otvorenim. Uz njih je predviđen i nastup Claudie Krizmanić na 100m. 

Na sat vremena udaljenijem mjestu u Mariboru održat će se Međunarodni atletski miting uz posebno istaknutu memorijalnu disciplinu na 1500m naziva "Iztok Ciglarič". Mi u toj disciplini nećemo imati predstavnika, ali zato će nas biti u ovim kraćim disciplinama.

Tako su na 100m prijavljeni Hrvoje Čukman, Alen Kolar, Mateo Ružić i Jakov Raguž, a na 200 će produžiti Raguž i Kolar dok Ružić već prije nastupa na 400m. Tamo bi uz njega trebali biti i mlađi članovi u liku Jakova Vukovića i Zvonimira Ćurića koji će na krilima nedavnih osobnih rekorda zasigurno tražiti još brže utrke. Na dvostruko dužoj dionici, 800m, prijavljena je Wanda Haber Zelanto

Još južnije za to vrijeme održavat će se još jedan jak međunarodni miting, posebice za ove prostore, a radi se o Zenici gdje među mnoštvom imena nas ipak najviše zanimaju nastupi naših, a to bi trebali biti Ivana Lončarek na 100m prepone i Filip Mrčić na skoku u vis.

Svima želimo puno sreće i uspješnih rezultata-plasmana!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook