Međunarodna natjecanja

SVE VIŠE I VIŠE Šimić do pobjede u Pragu, preskočila normu za Svjetsko prvenstvo u Dohi! (VIDEO)

Zadovoljna Ana Šimić, kako i ne bi Zadovoljna Ana Šimić, kako i ne bi

Ana Šimić započela je svoju mini turneju ovotjednih natjecanja diljem Europe, a odmah ćemo pamtiti prvo natjecanje u Pragu na Memorialu Josefa Odlozila, natjecanju koje se održava na EA Classic Permit Miting razini.

Nakon super početka u 5. mjesecu, još bolji početak mjeseca dobili smo 30ak dana kasnije u Češkoj gdje je ujedno i ostvarila pobjedu u konkurenciji od sveukupno 8 međunarodnih visašica.

Krenula je već na 1.75m i uspješno nizala sljedeće visine od 1.80, 1.84, 1.88, 1.91m, a prvi 'iks' uslijedio je tek na 1.94. No popravak je stigao odmah u drugom pokušaju kada smo vidjeli još bolji skok, letvica se malo je zatresla, ali ne da bi slučajno pala i tako je veselje već moglo započeti.

Nakon toga je nastavila na 1.96 gdje smo također vidjeli solidne pokušaje, ali ipak je ostalo na ovoj visini koja puno toga donosi, započetak ono najvažnije - normu za Svjetsko prvenstvo u Dohi! Ana je tako naša druga članica koja je ispunila zadanu normu (upravo 1.94m) te za 4 mjeseca uz Ivanu Renić očekuje svoj nastup u Katru. 

Ujedno će to biti nastavak velike serije nastupa na međunarodnim natjecanjima i potvrda jednog kontinuiteta, a za ovo natjecanje je to posebno vrijedno s obzirom da je na prošlo Svjetsko prvenstvo trebala čekati pozivnicu. Ovaj puta to neće biti slučaj.

Osim toga, ovako dobro nije skočila već skoro pa tri godine (malo manje) te se trenutačno ovim rezultatom pozicionira na diobu 3. mjesta europskih tablica sezone kao i 4. mjesta svjetskih tablica sezone skoka u vis. Sve u svemu, sjajan skok koji je puno toga donio dobrog Ani, a i vidjet ćemo može li na krilima ovog rezultata još dodatno poletjeti.

Čestitamo na ispunjenoj normi i želimo joj još puno ovakvih skokova kroz sezonu, bravo!

  • Natjecanje: Memorial Josefa Odlozila
  • Mjesto: Prag (CZE)
  • Datum: 3.6.2019.
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook