Međunarodna natjecanja

VIDEO: Pobjednički (novi) povratak Juriše u Grazu, nova pobjeda za Lončarek u Zenici!

Lara Juriša, još jednom prevladala sve nedaće pred njom od prošle godine Foto: Renato Branđolica Lara Juriša, još jednom prevladala sve nedaće pred njom od prošle godine

Lara Juriša prošle je godine krajem 7. mjeseca na državnom pojedinačnom prvenstvu još jednom obnovila ozljedu prednjih križnih ligamenata, ali ovaj puta s drugim koljenom. Nesumnjivo je to bio velik udarac za nju i sve nas posebice nakon najbolje dvoranske sezona do tad. Jedan od najgorih mogućih deja-vu trenutaka kada su ozljede u pitanju, tim više što se ova dogodila praktički na identičan način, tijekom natjecanja na samom početku upadanjem u 'rupu' na skakalištu našeg stadiona koje je u smislu strunjača dotrajalo.

Mnogi bi vjerojatno nakon ovakve ponovne ozljede i odustali te se posvetili nekim drugim stvarima u životu, ali ne i Lara koja je još jednom otišla na operaciju, uspješno se rehabilitirala, dvoransku sezonu pametno pauzirala i dočekala ovu na otvorenom i tako ubilježila još jedan novi povratak u manje od godinu dana!

Slijedom okolnosti s natjecanjima situacija se razvila da smo povratnički nastup vidjeli u Grazu, naravno, u skoku s motkom. 

Sam rezultat za početak stvarno i nije presudan, ali vrijedi istaknuti 3.60 metara što je zapravo s obzirom na sve, više nego dobar povratnički nastup! Osim samog rezultata, dodatan šlag na tortu ove lijepe srijede za nju je i pobjeda na tamošnjem mitingu! Uz nju je nastupala i Martina Fileš koja nažalost nije pronašla uspješan zalet pa samim time ni skok, ali ne sumnjamo da će već biti bolje u natjecanjima koja slijede. Na 100m je nastupala Claudia Krizmanić s utrkom brzom 13.75 sveukupno bila 4., blizu postolja.

Prije toga isti dan u Zenici se održao tradicionalno jaki međunarodni miting u svom novom uspješnom izdanju koji bi uz sve dobre stvari koje se vežu uz njega (s pravom) stvarno mogao i poraditi na ažurnijoj-preciznijoj-preglednijoj online izvedbi startnih lista, a i rezultata jer u sadašnjem sustavu zaista se nije lako snaći. No zato je prijenos uživo bio na jednoj razini više naspram prijašnjih izdanja i to je svakako za pohvalu.

Tamo su od naših nastupali Ivana Lončarek i Filip Mrčić. Potonji je bio na razini ovosezonskih najboljih skokova na otvorenom i završio natjecanje kao drugoplasirani s 2.10m, a pobjednik je bio Maid Redžić sa 2.20m što je svakako ostvarenje za pohvalu. 

Još prije njega nastupala je i Ivana koja se prema vlastitom doživljaju nije i najbolje osjećala, ali u takvom nekom sumornom 'tonu' stigla je do još jedne pobjede u ovoj sezoni, a sada je to bilo s rezultatom 13.55.

Čestitamo na postignutim rezultatima, posebno našoj povratnici Lari!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook