Međunarodna natjecanja

VIDEO: Ružić uvjerljivi pobjednik u Mariboru s novim 'SB'-om, Kolar najbrži stometraš u povijesti kluba!

Mateo Ružić Foto: Renato Branđolica Mateo Ružić

Međunarodni atletski miting u Mariboru - Memorijal "Iztok Glojnarič" ponudio je niz kvalitetnih ostvarenja za naše atletičare, ali i jednu atletičarku.

Za početak, treba istaknuti kako su uvjeti bili zaista sjajni za kraće pruge, a i set disicplina upravo je bio posložen u tom smjeru. Kad tome nadodate pogodan vjetar za sprintere, bilo je za očekivati više dobrih rezultata.

Kolar još jednom brži nego ikad, 'PB' Ružića na 100m

U tu kategoriju nesumnjivo ulazi Alen Kolar koji je nastavio sa svojim najbržim utrkama u životu, nakon što je prije malo više od tri tjedna na našem mitingu istrčao prvu utrku ispod 11 sekundi na 100m (10.94), ovdje je to dodatno 'spustio' na 10.85 s 0.7 u leđa. Kad se još uzme u obzir da sam start i reakcija nisu bili najidealniji, Alenu to ostaje kao još jedna od rezervi gdje se ovaj rezultat može i dodatno poboljšati.

No vrijedi istaknuti kako je s ovom utrkom nadmašio Hrvoja Čukmana koji je u prethodne dvije godine trčao 10.86 što je do ovog trena bio i najbrži rezultat u klupskoj povijesti. Sada je to za stotinku poboljšano.

Spominjući Hrvoja, i on je nastupao ovdje, upravo na 100m s obzirom da će ova sezona biti nešto drugačija za njega naspram prijašnjih. Šteta da je vjetar bio zamalo iznad granica regularnog (+2.1) pa će se 11.30 voditi u tu rubriku. Istu 'sreću' imao je i Jakov Raguž koji je također istrčao najbržih 100m u karijeri - 11.08, ali i njemu ostaje prejak vjetar u leđa (+2.4).

Zato je Mateo Ružić bio s Kolarom u skupini i tako ostvario regularan rezultat, i to osobni rekord od 11.01, blizu je bio utrke ispod 11. 

Na kraju je Alen ostao na plasman do postolja kao sveukupno 4., s tim da je zapravo bio najbrži pojedinac natjecanja kada se uzmu u obzir regularna vremena. Mateo je sveukupno 10., Jakov 14., a Hrvoje 22. 

Mateo sve bolji i bolji na 400m, osobni rekord Raguža na 200m

Ružiću je ionako stotka bila zagrijavanje za 400 metara i čini se da je u tome uspio s obzirom da je istrčao najbolju ovosezonsku utrku i s 46.92 uvjerljivo slavio!

Djeluje to sve bolje i bolje, a sam rezultat kao najbolje mjerilo dobar je argument toj tezi. Prostora za brži rezultat sigurno ima, ali žurbe nigdje nema jer kao što se znamo ponavljati - sezona je duga. Dovoljno je za reći kako je drugoplasirani Ferlan ciljem prošao nakon 48 sekundi tj. 48.05. i tako predvodio poredak ostalih trkača.

Među njima je bilo i više hrvatskih predstavnika među kojima su nas najviše zanimali nastupi Jakova Vukovića i Zvonimira Ćurića. Potonji je istrčao 51.08 u skupini ranije za sveukupno 12. mjesto, a Jakovljevih 49.34 vrijedilo je sveukupne 6. pozicije. 

Za kraj smo ponovno pratili Kolara i Raguža, trčalo se 200m, disciplina koja je ponudila dosta konfuzije od višestrukog ponavljanja utrke do granice da je jedna skupina djevojki dobila priliku ponovno trčati između muških skupina.

No ovaj duo navedeno nije previše omelo, štoviše, Raguž je stigao do osobnog rekorda s istrčanih 22.22 što je nakon dvoranskih 22.63 bilo za očekivati, ali ponekad su očekivanja jedno, a njihovo ostvarivanje drugo. Jakov je ipak bio u ovoj drugoj kategoriji i tako se pozicionirao kao 2. u svojoj skupini, a sveukupno 6.

Skupinu prije trčao je Alen koji je bio u njoj i najbrži, a sveukupno je 22.30 vrijedilo 8. mjesta.

Haber do značajnijeg iskoraka na 800m

Da ne bi sve ostalo na dečkima pobrinula se i jedna djevojka, Wanda Haber Zelanto trčala je 800 metara i pružila najbolju utrku u karijeri barem kada je ova disciplina u pitanju.

Slovenka Sadek i Austrijanka Ripfel su zauzele 1. i 2. mjesto, ali Wanda je već kroz cijelu utrku (posebice prvi dio) držala se uz njih, a i kada su odmakle to nije bila posebno velika razlika i tako je stigla do 2:10,63 čime se pozicionirala s vodećim rezultatom ove sezone, a sada je to već i nedaleko od norme za Europsko mlađeseniorsko prvenstvo koje iznosi 2:09,00. Bude li još prilika...

 

Nevezano uz samu normu za svaku pohvalu je progresija u ovoj disciplini s obzirom da je do ove godine imala osobni rekord od 2:16,10. Na našem mitingu je odmah to poboljšala do 2:14,37, a sada je podigla kvalitetu rezultata za još jednu razinu više! Nema druge da joj poželimo da ovako i nastavi.

Uz spomenuto vrijeme zaslužila je svoje mjesto na postolju kao trećeplasirana.

Čestitke našima na postignutim uspjesima u Sloveniji!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook