Međunarodna natjecanja

HOT ROAD TO GÄVLE Sjajni Svalina do norme s najboljim hrvatskim rezultatom tisućljeća na 3000m zapreke!

Filip Svalina Foto: Renato Branđolica Filip Svalina

Filip Svalina ostvario je više nego uspješan nastup u Sloveniji na tamošnjem seniorskom Kupu gdje je izvan konkurencije nastupio u disciplini 3000m zapreke.

U startu već situacija nije bila idealna jer je temperatura bila zaista visoka i paklena što su sve samo ne idealni uvjeti za 'stiplaše' na ovoj dionici, ali naš Filip je za ovu subotu jednostavno bio spreman na sve.

Utrka je bila slična onoj otprije tjedan dana u izvankonkurencijskom nastupu na juniorskom Kupu Hrvatske, s tim da je ovaj puta u svojem ubrzavanju iz kruga u krug bio još bolji i brži te je na koncu ciljem prošao u vremenu 9:03,03!

Radi se o uistinu vrijednom rezultatu, štoviše, kroz ovo tisućljeće još nitko nije bio ovako brz, a bez ikakve sumnje, bilo je tu sjajnih srednje-dugoprugaša koji su kroz sve ove godine nastupali i ostvarivali svoje rezultate.

Ipak, Svalina je u ovom trenu dimenzija više i njegova forma uistinu raduje i nudi jedan zalog za optimizam, posebice kada se uzmu navedeni vremenski uvjeti na početku teksta.

Uz domaće okvire, radi se i o sjajnom ostvarenju za međunarodno natjecanje, a govorimo o Europskom mlađeseniorskom prvenstvu, norma je iznosila 9:10,00 i naš član je to uspješno nadmašio!

Nakon ovakve vrhunske utrke ostaje samo pitanje, može li Filip Svalina ove sezone napraviti još jedan korak više i probiti još jednu barijeru te istrčati utrku ispod 9 minuta?

Odgovor na to dobit ćemo u idućim utrkama koje slijede, a do tada šaljemo velike čestitke, svaka čast!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook