Međunarodna natjecanja

Šimić šestoplasirana u Ostravi na 58. izdanju tamošnjeg IAAF World Challenge mitinga

Logo natjecanja Foto: Zlatatetra Logo natjecanja

Na jakom i tradicionalno kvalitetnom IAAF World Challenge "Ostrava Golden Spike" u svom 58. izdanju svoje mjesto u disciplini ženskog visa pronašla je Ana Šimić.

Zadane visine od 1.80, 1.85 i 1.90 preskočila je u prvom pokušaju nakon čega je uslijedio prvi neuspjeli na 1.92m. Kako su već neke druge visašice bile uspješne u navedenom, Ana je propustila tu visinu i nastavila na 1.94m gdje su joj preostala dva pokušaja koja nije uspjela iskoristiti. Posebice šteta za prvi s obzirom na to da je visinu 'imala', ali u konačnici listovima zahvatila letvicu.

U svakom slučaju, još jedan dobar nastup kojim je zaslužila sveukupno 6. mjesto. Pobjeda je pripala Mariji Lasitskene koja je preskočila najbolji ovosezonski rezultat na svijetu - 2.06m.

Za domaći kontekst svakako vrijedi istaknuti povratak Sare Kolak nakon skoro 2 godine pauze radi ozljede koji je prošao više nego uspješno s pobjedom od 64.45 te u svakom slučaju šaljemo čestitke, ali prije svega želimo što više zdravlja, za sve ostalo će biti lakše.

Čestitamo Ani i veselimo se njezinom idućem nastupu!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook