Međunarodna natjecanja

EP do 23 godine: Vukančić 19. u finalu, Svalina blizu njega, Cepuš 15. i Filipović 29. u kvalifikacijama (VIDEO)

Katarina Vukančić prije utrke Foto: AK Agram Katarina Vukančić prije utrke

Iako se slavi zlato Marije Tolj, nismo zaboravili na naših četvero članova koji su nastupali tijekom dana u različitim trenucima Europskog mlađeseniorskog prvenstva.

Prvi je trčao Sven Cepuš u kvalifikacijama na 800 metara koje su zapravo bile polufinale s obzirom na to da se tražilo odmah 8 najboljih za finale. Pružio je utrku na razini ovosezonskih najboljih kada su nastupi na otvorenom u pitanju i istrčao 1:51,05 što mu je u konačnici donijelo sveukupno 15. mjesto.

Nevezano za nastupe naših predstavnika, vrijedi spomenuti jedno od većih iznenađenja natjecanja dogodilo se u idućoj skupini gdje je domaći predstavnik Andreas Kramer, a inače i branitelj naslova, završio 'tek' kao 6. i tako senzacionalno ostao bez finala.

Iznenađenje je to ne toliko radi zlata otprije 2 godine već što je u ovoj sezoni imao vodeći rezultat od 1:45,33, a sada je trčao 5 sekundi sporiji rezultat i to pred svojom publikom. Događa se.

Zamalo je u finale prošao Filip Svalina koji je pružio još jednu sjajnu ovosezonsku svoju utrku na 3000m zapreke i tako kao sveukupno 16. kvalifikant ostao na jedno mjesto do finala za koje je trebalo istrčati 9:00,92 dok je Filipov rezultat bio 9:03,22, za samo 19 stotinki sporije od osobnog rekorda.

No bez daljnjega ostavio je dobar dojam, pružio ono što smo od njega i očekivali, hrabar nastup i nijanse su presudile u borbi za prolazak dalje. Uostalom, imat će prilika za još utrka tijekom ove sezone i voljeli bi ga vidjeti ispod 9 minuta kada već ovdje to nije uspio, ali još jednom nagovijestio da je vrlo, vrlo blizu.

Druga naša predstavnica sa studija u SAD-u, Dora Filipović, nastupala je u prvoj skupini i s 25.46 sveukupno se pozicionirala na 29. mjestu što nije sigurno u potpunosti u skladu s njenim ovogodišnjim rezultatima i mogućnostima, ali danas očito nije išlo bolje od ovog.

Zadnja disciplina dana bila je finalna utrka na 10000m gdje je Katarina Vukančić prvi dio utrke provela u lovu na zadani ritam rekorda koji se krajem počeo polako gubiti, ali ne i značajno jer na koncu ciljem prolazi u vremenu 35:54,88 što je nedaleko od njezinog osobnog rekorda koji doduše ima onu oznaku "ručno" izmjerenog vremena (što je regularno prema pravilima) pa ovo možemo gledati kao najbolji rezultat pod elektronskim mjerenjem vremena.

Uostalom, bio je ovo njezin prvi nastup na jednom velikom stadionskom natjecanju koje je trebalo zaslužiti s normom koja je dodatno nešto jača jer se odmah traži finale.

Tako je zaslužila 19. mjesto u Europi i sve naše čestitke, kao i ostatak ekipe!

  • Natjecanje: Europsko prvenstvo do 23 godine
  • Mjesto: Gävle (SWE)
  • Datum: 12.7.2019.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook