Međunarodna natjecanja

BRAVO! Ana Šimić 4. mjestom u Monacu potvrdila prolaz u veliko finale Dijamantne Lige!

Ana Šimić još jednim vrlo dobrim nastupom na skoku u vis je ostvarila najavljeno i novim bodovima 'zabetonirala' svoj nastup u finalu Dijamantne lige.

Bilo je i prije natjecanja jasno da je to izvjesna stvar unatoč činjenici da je u dotadašnjih 5 natjecanja nastupila samo jednom. No u posljednjem 6. 'dijamantnom' visu dočekala je svoju priliku.

Krenulo se s visokim početnim, odmah 1.85 i prvi uspješan skok te je onda isto napravila i na 1.90m! Iako na 1.94m nije uspjela (bilo bi to izjednačenje najboljeg ovosezonskog rezultata), treba reći da je ovo jedna od trenutno najkonstantnijih Aninih sezona i posebno veseli što se to događa na ovim natjecanjima najveće međunarodne razine.

Kao i u Dohi, ni ovdje nije bila sama na svom osvojenom 4. mjestu već ga je podijelila s Levern Spencer. Pobjeda je očekivano pripala Mariyi Lasitskene koja je preskočila 2 metra, a ona je ujedno i uvjerljivo vodeća u kvalifikacijskom poretku i sigurno da će u finalu imati ulogu velikog favorita kao i prijašnjih godina.

S druge strane, Ana je svom prijašnjem kontu dodala još 5 bodova i tako uz onih ranijih 7 na kraju završava ovaj kvalifikacijski period s njih 12 što je vrijedno 8. mjesta u poretku od traženih 12 mjesta koja idu dalje.

Završnica ženskog skoka u vis predviđena je tek 6. rujna (Brusseles), dakle za nešto malo manje od 2 mjeseca i ne sumnjamo da ćemo prije toga još gledati Anu i ako bude sve u redu, na još većim visinama od ove danas.

Čestitamo!

  • Natjecanje: Dijamantna liga
  • Mjesto: Monaco (MCO)
  • Datum: 12.7.2019.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook