Međunarodna natjecanja

Mrčić do 17. mjesta na mlađeseniorskom EP skoka u vis

Logo ovogodišnjeg natjecanja Foto: EA Logo ovogodišnjeg natjecanja

Filip Mrčić zadnji je natjecatelj koji je današnjim danom ujedno i zaključio ovo izdanje Europskog mlađeseniorskog prvenstva kada su naši članovi u pitanju, a i sam ovaj 3. dan natjecanja zaključak je za sve hrvatske predstavnike.

Po običaju nije bilo problema na početnim visinama, a krenulo se sa 1.97m. Uspješni skokovi iz prve viđeni su i na 2.02 metara te 2.07 metara, a onda je slijed visina i dalje išao po 5 centimetra tako da se nastavilo na 2.12 metara što on nije uspio danas preskočiti. Time se pozicionirao kao 17. najbolji mlađeseniorski visaš Europe.

Treba reći kako je natjecanje bilo zaista kvalitetno i baš 12 natjecatelja preskočilo je 2.16 metara i to je na kraju bila visina potrebna za finale.

Filipu sada ostaje okrenuti se nekim drugim međunarodnim mitinzima te naravno seniorskom prvenstvu Hrvatske kojim bi se eventualno mogao izboriti za Ekipno prvenstvo Europe.

Čestitamo na samoj potvrdi norme kojom je nastavio svoj višegodišnji kontinuitet nastupa na velikim natjecanjima i želimo mu još uspješnije skokove u nastavku sezone!

  • Natjecanje: Europsko prvenstvo do 23 godine
  • Mjesto: Gävle (SWE)
  • Datum: 13.7.2019.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook