Međunarodna natjecanja

ČESTITAMO! Marija Tolj mlađeseniorska prvakinja Europe u bacanju diska (VIDEO)

Tolj najbolja u Europi za U23 uzrast bacanja diska Foto: screenshoot EA Tolj najbolja u Europi za U23 uzrast bacanja diska

Drugi dan Europskog mlađeseniorskog prvenstva polučio je poseban rezultat za hrvatsku atletiku u bacanju diska za U23 natjecateljice gdje se spektakularnim hicem istaknula Marija Tolj koja je njime uvjerljivo slavila i stigla do zlatnog odličja na ovom natjecanju!

Tolj se mučila u prve dvije serije i bacila 'samo' 49.05 da bi u drugoj seriji napravila prijestup. Stvari su izgledale ozbiljno, pala je na 9. mjesto što bi značilo da nema prolaska u najboljih 8 i nova 3 pokušaja. No ostala je 3. serija, a ostalo je povijest...

Očito je pronašla koncentraciju, a i bome pravi hitac s obzirom na to da je disk odletio do super dalekih 62.76 što je značajno poboljšanje osobnog rekorda (prije 60.92) i uvjerljivo novi vodeći rezultat kod mlađih seniorki u ovoj disciplini. Iako je natjecanje po pitanju borbe za titulu najbolje ovom serijom zapravo i završilo, nije posustala i još u 5. seriji bacila jedan sjajan hitac od 61.86 i samo malo slabije u zadnjoj seriji te tako samo dodatno pokazala da nije bio samo jedan hitac zlatni, već i svi ostali nakon toga.

Radi se o uistinu sjajnom ostvarenju ne samo gledajući iz rezultatskog aspekta već iz situacije gdje je mogla ostati bez svega, ali danas nije bio dan za ponavljanje nekih situacija koje su se možda znale događati prijašnjih godina kada je također dolazila kao jedna od favoriziranih djevojki. No ne danas, godine ipak čini svoje.

Ovo je ujedno drugo ovosezonsko zlato za nju na velikim natjecanjima, podsjetimo kako je početkom godine na Europskom zimskom bacačkom kupu slavila također u mlađeseniorskoj konkurenciji.

Čestitamo Mariji, treneru Rolandu Vargi, obitelji, bližnjima, njezinom AK Dinamo-Zrinjevac kao i svima koji stoje u pozadini ovog uspjeha, bravo!

  • Natjecanje: Europsko prvenstvo do 23 godine
  • Mjesto: Gävle (SWE)
  • Datum: 12.7.2019.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook