Domaća natjecanja

Nastavak sjajnih uspjeha na PH u polumaratonu: Rekordni Bratulić još jednu godinu pobjednik, Štefulj 2., 2x ekipna pobjeda!

Puno pobjedničkih trenutaka Foto: AK Agram Puno pobjedničkih trenutaka

Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske ponovno je bilo izuzetno produktivno i uspješno za naš klub gdje smo nanizali nove uspjehe.

Bratulić nastavlja s najboljim rezultatima karijere

Tako smo 4. godinu zaredom dobili novog-starog pojedinačnog prvaka Hrvatske u polumaratonu, Petra Bratulića! Napravio je to sa stilom i ponudio još jednu najbržu utrku karijere istrčavši 1:08:14, rezultat kojim će ujedno napraviti lijep 'skok' na tablici svih vremena Hrvatske kada je ova disciplina u pitanju.

Tako da sada dolazi na 6. mjesto, a do sada je držao 9. poziciju s prijašnjim najboljim rezultatom 1:08:48.

Točno ispod 1:12:00, dakle 1:11:59 vrijeme je četvrtoplasiranog u ovoj utrci, Filipa Svaline koji nema previše utrka na ovoj dionici, ali svejedno je stigao do osobnog rekorda i pokazao da ulazi u pravu formu za natjecanja koja ga čekaju.

Domagoj Jakopović stigao je u cilj brže od 1:15:00 tj. 1:14:56 čime mu je pripalo 13. mjesto dok je Bojan Kuljić ciljem prošao u vremenu 1:20:05 za 29. poziciju.

Dečki su tako zasluženo obranili prošlogodišnji naslov pobjednika ekipnih prvaka Hrvatske u polumaratonu!

Štefulj do titule pojedinačne viceprvakinje Hrvatske

Prošle godine smo malo manje bili zastupljeni u ženskom djelu polumaratona kada je PH u pitanju, ali zato to sada nije bio slučaj.

Najbolja od naših tu je bila Ana Štefulj koja je danas istrčala 1:15:53, a postignuti rezultat nedaleko je od onih 1:15:14 u Mostaru čime je zaslužila srebrno odličje i titulu doprvakinje Hrvatske. Ispred nje je bila Matea Parlov Koštro, a iza nje Tea Faber te se time zaokružio poredak na postolju.

Četvrtoplasirana u ovoj utrci bila je Katarina Vukančić s rezultatom 1:21:51, a petoplasirana (u domaćem poretku) je Sandra Šrut u vremenu 1:23:47.

Pridodamo li tome Hanu Malović i 1:32:17 za 15. mjesto u hrvatskoj konkurenciji, dobili smo članice pobjedničke ženske ekipe na prvenstvu Hrvatske u polumaratonu!

Čestitamo svima na ostvarenim pojedinačnim i ekipnim uspjesima, bravo!

  • Natjecanje: Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u polumaratonu
  • Mjesto: Osijek
  • Datum: 10.4.2021.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook