Domaća natjecanja

I dalje najuspješniji u hodanju na stazi, 'pao' i novi rekord! Zlata za Erenta, Renić, Dobrunu, Švarbić i Nujić (VIDEO)

Svi medaljaši u ovogodišnjem hodajnu na stazi Foto: AK Agram Svi medaljaši u ovogodišnjem hodajnu na stazi

Nakon što je prošle godine bilo jedno od natjecanje koje je ispaštalo od strane važećih mjera, ove godine se uspješno održalo Prvenstvo Hrvatske u hodanju na stazi za više uzrasta i distanca. Natjecanje smo završili kao najuspješniji klub zahvaljujući petero prvaka i dva doprvaka na pobjedničkim postoljima.

Erent, Renić i Dobruna najbolji na 10000m

Bruno Erent tako je ponovno seniorski prvak Hrvatske i to nakon 2019. i 5000m sada je kao u 2018. bio najbolji na 10000m, a zaslužio je to na najbolji mogući način, novim hrvatskim rekordom!

Svoj prijašnji otprije 6 godina 'porušio' je sa stilom, poboljšao ga za otprilike minutu i pol te on sada iznosi 44:56,5 čime smo zapravo prvi puta dobili jednog Hrvata bržeg od 45 minuta u ovoj disciplini. Kao što smo najavili i ranije nakon nedavne 50ke, nakon kraja godine, u (n)ovoj 2021. se nalazi u uzlaznoj putanji te nema druge da mu zaželimo da u istoj ostane.

Što se same utrke tiče, više nego rutinski, pobjedu je ostvario ispred drugih hodača Dimitrijevića i Graberca.

U isto vrijeme hodali su i juniori te mlađi juniori gdje smo dobili jednog prvaka i doprvaka. Edmond Dobruna novi je prvak Hrvatske u U18 uzrastu, pokazao je da i mlađi juniori mogu-znaju hodati ovu dionicu te je zlato zaslužio rezultatom bržim od 1 sata tj. 59:41,5! Krenuo je nešto agresivnije da bi ubrzo se odlučio za nešto mirniji ritam te je imao svoju utrku cijelo vrijeme pod kontrolom. Srebro je pripalo Tisaniću iz Zaboka dok ostatak nije završio utrku.

Kod juniora je bilo dinamičnije, a u toj utrci srebrni je Antonio Belas rezultatom 56:12,9. Bila je to utrka s usponima i padovima, a u konačnici utrke se uspio oporaviti. Zlatni je bio Stojaković, a brončani Jurčić.

Ivana Renić suvereno je pobijedila na utrci jednake duljine, od prvog metra je jurnula prema čelnoj poziciji koju nije ispustila do kraja. Vrijeme kojim prolazi kroz cilj je 49:36,3, vrijedno novog seniorskog zlata i naslova. Drugo i treće mjesto pripada Janček i Erceg.

Nujić i Švarbić pobjednički na 3000m odnosno 5000m

Mlađe juniorke su hodale duplo kraću dionicu, a u njoj je sličnim receptom do najviše stepenice pobjedničkog postolja stigla Lana Švarbić. Ona je to zaslužila s 29:21,8, a veseli nas i prvi uspješno završen nastup Maje Sture kao petoplasirane sa 35:22,9. Srebro i bronca pripale su Marek i Silić.

Početak natjecanja pripao je kadetkinjama i kadetima koji hodaju na 3000m.

Vrlo uspješno bilo je s curama gdje su Linda Nujić i Zana Redžebašić dohodale do zlata i srebra u vremenima 16:17,2 i 17:10,4! Već na početku se vidjelo u kojem smjeru naše kadetkinje planiraju voditi svoje utrke, a ujedno je ovo bila i najbrojnija utrka s 15 natjecateljica koje su završile istu. Na postolju im se pridružila Topić.

Očekivano je kod kadeta to već bilo u manjem broju, a tu je 6. mjesto zaslužio Niko Zlopaša Mužić koji je svakako imao hrabar početak. Na koncu ciljem prolazi u vremenu 19:04,9. Od 1. do 3. mjesta su se poredali mladi hodači Marušić, Šobak i Jelenčić.

Čestitamo našim članovima i članicama na ostvarenim rezultatima i plasmanima!

  • Natjecanje: Prvenstvo Hrvatske u hodanju na stazi
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 18.4.2021.
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook