Ostalo

Vežite se, polijećemo! Nastavak sezone 'punom parom' u iduća 2 mjeseca

Ilustracija Foto: OA/Agram Ilustracija

Kalendar se ove godine nekako posložio da nas niz atletskih uzbuđenja ne očekuje samo u rujnu već će i dosta toga biti u listopadu zaključno s početkom studenog.

Drugi dio sezone započet će mlađeseniorskim pojedinačnim prvenstvom Hrvatske, a nakon toga će nam uslijediti mitinzi, ponovno u Karlovcu pa u Zagrebu na 71. Hanžekovićevom memorijalu dok između toga kadeti i kadetkinje idući vikend nastupaju na Kupu i Ekipnom prvenstvu Hrvatske koje je srećom u formatu jednodnevnog natjecanja, a idući dan je Balkansko prvenstvo u polumaratonu.

Vikend poslije toga slijedi isto natjecanje samo za seniore i seniorke, a zaključak 9. mjeseca bi trebao biti međunarodnog karaktera kada je planiran Susret kadetskih reprezentacija, nadamo se da će tako i ostati.

Su-Ne 04.-05.09. Pojedinačno prvenstvo Hrvatske, ml.seniori-ke Karlovac (KK)
Če 09.09. Međunarodni atletski miting Karlovac (KK)
Su 11.09. Kup i ekipno PH, kadeti-kinje Varaždin (SV)
Ne 12.09. Prvenstvo Balkana u polumaratonu Bitola (MKD)
Po-Ut 13.-14.09. WA Continental Tour Gold ZAGREB 2021 Zagreb (CRO)
Su-Ne 18.-19.09. Kup i ekipno prvenstvo Hrvatske, seniori-ke Zagreb (DZ)
Su 25.09. CZE-CRO-HUN-SLO-SVK, kadeti-kinje Znojmo (CZE)

U listopadu sa stadiona uglavnom se prelazi u vanstadionske sfere, počevši s cestovnim hodanjem pa trčanjem, kako na 10km i kraćim disciplinama (ovisno o uzrastima) tako i sam maraton koji bi se također trebao održati u Zagrebu. Prošle godine je bila odgoda, sada to ne bi trebao biti slučaj.

Kraj listopada predviđen je za pojedinačno izdanje prvenstva Hrvatske u krosu, a kroz ova dva mjeseca očekujemo i nekoliko izdanja regionalnih mitinga Hrvatske atletske lige sjever. Učestalo se događa mijenjanje termina i mjesta ovdje pa iz tog razloga nisu navedeni u tabličnom prikazu kojeg smo se potrudili sažeti.

Su 02.10. Pojedinačno PH u cestovnom hodanju Mrkopalj (MZ)
Ne 10.10. Pojedinačno i ekipno PH u maratonu (29. Zagrebački maraton) Zagreb (ZAS)
Su 23.10. Pojedinačno i ekipno PH u cestovnom trčanju Šibenik (MARKA/ŠI)
Su 30.10. Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u krosu Zagreb (MZ)

Prvi vikend u studenom (6.11.) očekuje nas zanimljiva premijera prvenstva Hrvatske u trčanju na 12h što je planirano u organizaciji AK Sljeme i našeg kluba. Do tad ima vremena pa ćemo o tome opširnije nekom drugom prilikom.

Sretno svima u drugom djelu sezone, počevši s mlađeseniorskim pojedinačnim prvenstvom Hrvatske!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook