Međunarodna natjecanja

VIDEO: Pljusak nije spriječio 7 novih rekorda AGRAM Međunarodnog mitinga, debi 4 disciplina i još osobnih rekorda!

Ivana Lončarek pobjednica je prvih 100m prepona na našem mitingu Foto: AK Agram Ivana Lončarek pobjednica je prvih 100m prepona na našem mitingu

Vremenski uvjeti tijekom natjecanja bili su promjenjivi i neki se mogu pohvaliti solidnim uvjetima tijekom svojih utrka, neki ne, ali tako je to u našem sportu posebice kada je u pitanju sezona na otvorenom što u jednom djelu i daje određenu draž cijeloj priči.

Od premijera četiri discipline u ranijem izvještaju smo već spominjali bacanje diska.

Lončarek pobjednički u sezonu

Prije toga nam je debitiralo 100m prepone za žene gdje je svoju sezonu otvorila Ivana Lončarek istrčavši utrku brzu 13.54, a ispod 14 sekundi išle su i članice AK Crvena Zvezda, Ivana Petković (13.80) i Anja Lukić (13.98). 

Ivana se već na prvim preponama probila na čelnu poziciju koju nije ni u jednom trenu dovela u pitanje, a vjerujemo da će na utrkama koje slijede vrijeme biti još brže.

Spomenimo kako se uz nju vrlo dobro snašla Anja Tvrtković, inače još uvijek kadetkinja, ali ona nema problema ni s visinom ni s razmakom prepona, trčala je 15.54 za 7. mjesto. 

Tirnanić svijet za sebe na 100m, Penezić kao najmlađi sudionik ispod 13s

Nedugo zatim uslijedilo je 100m za žene gdje je upravo Ivana držala rekord mitinga s 12.20, ali na ovoj 'glat' dionici danas nije nastupala, a u posljednjoj skupini Milana Tirnanić iz Crvene Zvezde je zaista bila dimenzija za sebe na ovom natjecanju i uvjerljivo slavila s 11.86.

Na 2. mjestu priključila joj se hrvatska sprinterka Margareta Risek s novim osobnim rekordom od 12.21, a 3. je bila Vika Rutar iz AD Mass Ljubljana.

Od Agramerki je tu najbrža bila Vita Penezić kao sveukupno 12., ali to je manje bitnije naspram rezultata 12.87 koji je istrčala ova inače još uvijek mlađa kadetkinja (2006. godište)!

Nastupala je u ranijim skupinama i u solo utrci zasluženo izmamila pljesak s tribina. Imali smo tu još hrpu mladih sprinterki koje su išle svoje osobne rekorde.

Čeko najbrži na 100m, Kolar do njega s prvom utrkom ispod 11

Nismo daleko od rekorda mitinga bili ni na muških 100m gdje je osobni rekord u najjačoj skupini trčao Marko Čeko s 10.89 dok je Nemanji Bulajiću s 11.05 pripalo sveukupno 3. mjesto jer je u skupini ranije naš član Alen Kolar također istrčao svoju najbržu utrku u karijeri, prvu ispod 11 sekundi (vjerujemo ne i zadnju) i to 10.94!

I tu je bilo dosta naših trkača različitih uzrasta te su mnogi od njih također trčali dobre i rekordne (za sebe) utrke.

Ružić pokazao zašto je hrvatski rekorder na 300m

Treća nova disciplina je bila 300 metara gdje smo imali priliku vidjeti na djelu aktualnog hrvatskog rekordera Matea Ružića koji je na spomenutih 100m bio 4., ali je zato ovdje bio suveren, siguran i uvjerljiv!

Istrčao je 33.66 za pobjedu, a na postolju su mu se pridružili Luka Končina i Jakov Vuković s istrčanih 35.18 i 35.32. Blizu Jakova bio je naš drugi Jakov, ali Raguž, samo 2 stotinke sporiji rezultat. S obzirom da je u tom trenu kiša bila poprilično neumoljiva, istaknimo i Marka Oreškovića kao našeg kadeta s utrkom ispod 36 - 35.94.

'MR' na 3000m išla bi prva trojica, ali prvi se pamti

S još jednom nulom na ovu disciplinu dobivamo 3000m gdje je također postavljen novi rekord mitinga, a za to je zaslužan Dušan Babić s rezultatom 8:29,47.

Isto bi rekorderi bili i drugoplasirani Filip Svalina te trećeplasirani Petar Bratulić, ali 8:32,62 ili 8:41,75 ipak je malo sporije od Babićevog rezultata. Većinu utrke je trkač AK Banje Luke držao čelnu poziciju i u jednom trenu je Filip malo pomrsio račune, ali u ovoj utrci prije ciljem ipak prolazi Banjalučanin.

Četvrta i zadnja disciplina za ovu godinu koju nismo do sada na mitingu održavali bila je 2000m gdje je prema očekivanjima pobjeda pripala Katarini Vukančić koja je tako poboljšala svoj osobni rekord još od kadetskih dana, a on sada iznosi 6:28,14.

Iza nje je bila upravo jedna kadetkinja, također iz našeg kluba, Lorena Bartaković je trčala 6:34,59 i tako zauzela 2. mjesto, a 3. pozicija pripada Urški Arzenšek iz AD Kladivar, Celje (6:46,84).

Osim medaljašica, utrka je obilježena s višestrukim nastupima naših mladih natjecateljica, pretežno kadetkinja koje su uspješno ispunile svoje zadatke.

Solo rekord mitinga Gajić, štafete također prema očekivanjima

Nakon te discipline održalo se 800m gdje smo vidjeli dvije skupine, a i ponovno rekord mitinga za koji se pobrinula Jelena Gajić iz Prnjavora koja je od početka bila u svom solo modeu i zasluženo slavila s 2:09,79. Ciljem su zatim prošle dvije Agramerke, srebrna Leonarda Farkaš je istrčala 2:13,07, a lijep osobni rekord od 2:14,37 ide brončanoj Wandi Haber Zelanto

Štafetne utrke na 4x100m prema očekivanjima također su po svom završetku imale "MR" predznak kod pobjedničkih štafeta. Točnije, Agramu je pripala pobjeda s 43.34, a trčali su Bruno Penezić, Jakov Raguž, Luka Dubajić i Marko Orešković

Odlične su bile štafetarke Crvene Zvezde te su Anja Lukić, Nikoleta Simić, Sara Lukić i Milana Tirnanić uvjerljivo nadmašile prijašnji rekord istrčavši 46.96 za pobjedu ovdje.

Inspirirani Šimić vrlo dobro otvorio daljašku sezonu

Ranije tijekom natjecanja imali smo još jedan mitinški rekord i to na skoku u dalj gdje se samostalno pozicionirao Sanjin Šimić skočivši prvo 7.63 u 2. seriji, a zatim seriju poslije odmah poboljšava rezultat za dodatna 2 centimetra.

Drugoplasirani Marko Čeko i trećeplasirani Nino Celec s 7.35 i 7.34 ipak su bili nešto slabiji od njega, a ujedno nam je to bio poredak prve trojice koji je zapravo prema prijavljenim rezultatima očekivan. 

Sedmi rekord mitinga viđen je na hodanju 3000m žena, i to nije bio samo najbolji doseg na mitingu već općenito u kategoriji juniorki i mlađih juniorki, a za njega se pobrinula Bruna Janček. No za to možete pročitati opširniji izvještaj. 

Čestitamo svim našim natjecateljima i natjecateljicama!

  • Natjecanje: AGRAM Međunarodni atletski miting
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 18.5.2019.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook