Međunarodna natjecanja

DVOSTRUKI HRVATSKI REKORD Janček na hodanju 3000m nadmašila U20/U18 rezultate Renić/Pevec! (VIDEO)

Novopečena rekorderka Bruna Foto: AK Agram Novopečena rekorderka Bruna

Iako je disciplina 3000m hodanje s primarnom idejom bila uvedena za mlađe uzraste kao dio uvodnog programa našeg AGRAM Međunarodnog atletskog mitinga, nismo željeli to limitirati već smo pustili sve uzraste na ovo natjecanje, a od ovih malo starijih definitivno je to najbolje iskoristila Bruna Janček.

Dok su njezine kolegice u Litvi na Europskom hodačkom kupu, Bruna im na domaćem terenu 'skida hrvatske rekorde. Dosadašnji juniorski rekord držala je Ivana Renić s rezultatom 15:08,76, a mlađejuniorski Eli Pevec vremenom 15:15,87. 

No te rezultate ćemo polako, ali sigurno staviti u arhivu i veseliti se 15:06,29 čime je sad Bruna to unificirala te naravno i pobijedila na ovom natjecanju. Uz to je zaslužila i poklon paket jednog od pokrovitelja natjecanja, GAZ Nutrition.

Imali smo gošću iz Maribora iz AD Štajerska u liku Tamare Reicht (16:18,48), a s 3. Klarom Krenek (17:06,44) uslijedio je čitav niz Agramerki među kojima je bilo mnogo mladih atletičarki koje su se i same veselile ovom nastupu te iskoristile priliku da uspješno završe ovih 3km na stazi.

Od 4. do 9. mjesta bile su pozicionirane one nešto ipak iskusnije (počevši od Petre Štefanović pa idu Mia Marek, Redžebašić, Iva Vranić, Nika Hajnić i Tiziana Petrak), zato su nam od 10. do 14. lijepo se snašle Linda Nujić, Petra Štefanović, Dora Čučković, Elen Vončina i Dora Marin

Za neke je to bio i prvi puta te ne sumnjamo da će im sada biti još lakše nego prije.

Prije njih hodali su hodači gdje je očekivano bilo manje natjecatelja, a foto-finiš donio je pobjedu Krešimiru Hartlu u vremenu 17:14,90 dok je drugoplasirani Jurica Stanko bio samo dvije stotinke sporiji. Na postolju im se pridružio Berislav Devčić u vremenu 17:22,36. Uspješno su hodali i Jakov Barun, Fran Anić i Tin Emanuel Perišić i tako se poredali od 5. do 7. mjesta.

Svima čestitamo, počevši od rekorderke do ovih najmlađih uzrasta!

  • Natjecanje: AGRAM Međunarodni atletski miting
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 18.5.2019.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook