Međunarodna natjecanja

Radno na mitinzima: Šmid i Farkaš do osobnih u Osijeku, Lončarek 4. u Trstu

Tina Šmid dodatno je pomaknula svoje granice, kao i Leonarda Farkaš Foto: Renato Branđolica Tina Šmid dodatno je pomaknula svoje granice, kao i Leonarda Farkaš

Prije nego što idući tjedan započnu veća međunarodna uzbuđenja, za ovaj vikend nam se blizu naše lokacija održavaju mitinzi, a nama su zanimljivi bili oni u Osijeku i Trstu (Italija).

Atletski klub "Slavonija-Žito" organizirao je istoimeni miting koji je ujedno u ovom terminu praktički bio i zadnja šansa za ispunjenje norme kada je u pitanju Europsko juniorsko (U20) prvenstvo, a u toj kombinaciji nesumnjivo su bile Tina Šmid i Leonarda Farkaš.

Šteta je da na 1500m nije bilo još nekog prijavljenog osim samo njih dvije, potencijalno radi same 'živosti', a i kompetitivnosti u utrci. Ipak, prvo treba istaknuti zahvalu organizatoru koji uvijek ima pravo otkazati disciplinu u slučaju otkaza, a u ovom slučaju nisu to napravili.

Tako su Tina i Leonarda krenule u 'lov' na vrijeme zajedničkim snagama, a na kraju Tina stiže nešto ranije s novim osobnim rekordom od 4:30,66, a Leonarda s 4:34,89 što je i za nju najbrža utrka u karijeri. Nažalost, za Boras i Švedsku je trebalo biti još malo brži, točnije, radi se o rezultatu 4:28,00.

S druge strane u Trstu se održavao nešto jači međunarodni miting, posebno to vrijedi u njenoj disciplini 100m prepone gdje se za ove prostore i razinu složila vrlo dobra startna lista odnosno skup 8 natjecateljica na jednom mjestu na kojem je bila i naša Ivana Lončarek.

Ona je svoju utrku istrčala s vremenom 13.37 s blagih +0.6 u leđa te tako zaslužila 4. poziciju dok je pobjednica Megan Tapper iz Jamajke istrčala 12.79.

Sve u svemu, radi se o dobrim rezultatima i u ovoj dugačkoj sezoni uskoro za njih slijede nova natjecanja i vjerujemo još bolji i brži rezultati.

Čestitamo!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook