Međunarodna natjecanja

KONAČNO Dočekali smo Svjetsko prvenstvo u dvorani, drugo za IVANU LONČAREK na 60m prepone!

Ivana Lončarek Foto: Saša ZInaja/WA Ivana Lončarek

Vrhunac dvoranske sezone je tu, sutra nas očekuje početak 18. izdanja Svjetskog dvoranskog prvenstva na kojem će nastupati samo dva hrvatska predstavnika među kojima je naša Ivana Lončarek.

Uz Filipa Mihaljevića na kugli, Ivana će nastupati u subotu (19.3.) u jutarnjim kvalifikacijama na 60m prepone što će joj ujedno biti drugi nastup na ovom natjecanju nakon 2018. i Birminghama.

Idući se trebao dogoditi 2020. godine kada je također postigla normu za ovo natjecanje, ali je ono bilo predviđeno za Nanjing i Kinu taman u terminu kada će diljem svijeta izbiti korona kriza, a tamo je u Kini već odavno i krenula radi čega je natjecanje odgođeno.

Da, dobro ste pročitali, odgođeno, zapravo nikad nije otkazano i ono je trenutno na planu za iduću godinu (prvotno je bio plan 2021. ali se odustalo od istog) što znači da bi od 2022. do 2024. svake godine trebali imati Svjetsko dvoransko prvenstvo.

Otom potom, naš fokus je na natjecanju koje smo konačno dočekali u Beogradu koje je na rasporedu od ovog petka do nedjelje tj. od 18. do 20. ožujka u jutarnjem i popodnevnom programu.

Naš klub će u ovom slučaju ponajviše zanimati već spomenuti 2. dan (subota) i 9:50h kada su na rasporedu kvalifikacije gdje se u ovom trenu očekuje 6 skupina što znači da bi za prolaz u polufinale trebalo tražiti plasman u 3 najbolje (u skupini), a druga mogućnost je biti u idućih najbržih 6 po vremenu.

Postoji mogućnost da se kroz ovaj dan nakon zadnjih potvrda/otkaza nastupa situacija promijeni, ali za sada ćemo se ravnati prema informacijama kojima raspolažemo.

Naspram spomenutog Birminghama i 2018. sada je situacija za prolazak u polufinale nešto teža s obzirom na malo veću brojnost (tada je bilo 5 skupina), ali Ivana ionako sigurno neće kalkulirati već dati sve od sebe za što bolji plasman sa željom da nam to donese još jednu utrku.

Podsjetimo, najbolji rezultat ove sezone postigla je upravo prošli tjedan u Beogradu u Stark Areni gdje ju i sada očekuje nastup, 8.11, njezin najbrži rezultat unazad 5 godina u ovoj disciplini.

Prije svega joj želimo da uživa u kruni svoje dvoranske sezone, a zatim i što uspješniji nastup!

Sreću želimo i drugom hrvatskom predstavniku Mihaljeviću u finalu bacanja kugle (19:40h subota) gdje po ovosezonskim rezultatima je realan kandidat za medalju. Bilo bi lijepo da se isto potvrdi i nastavi niz od prošle godine (bronca na dvoranskom EP).

Također, veseli u bliskom susjedstvu vidjeti jedno ovakvo veliko natjecanje. Štoviše, kad je dvorana u pitanju, većeg i jačeg od ovog nema tako da je Beograd mnogima sjajna prilika po pitanju gledanja uživo samog vrha svjetske atletike.

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook