Međunarodna natjecanja

Klasa i dalje tu: Lončarek do svoje 8. medalje na Balkanskim dvoranskim prvenstvima! (VIDEO)

Ivana Lončarek na postolju Foto: AK Agram Ivana Lončarek na postolju

Tradicionalno se u Istanbulu (Turska) održalo Prvenstvo Balkana u dvorani za seniore i seniorke, a jednako tako shodno tome Ivana Lončarek natjecanje ponovno završava na postolju.

Nešto kasniji termin nego inače posljedica je i Svjetskog dvoranskog prvenstva s obzirom na to da je ovo natjecanje bilo jedna od zadnjih šansi za ispuniti normu.

Srećom, Ivana je taj problem riješila bitno ranije pa je u tom smislu odavno relaksirana.

Utrka nije bila takva, ali je ponovno ciljem prošla kao brončana čime je ponovila prošlogodišnji uspjeh s nešto bržim vremenom, ovaj puta je to 8.20! 

Tako nastavljamo s odbrojavanjem do Svjetskog dvoranskog prvenstva u Beogradu, a zadnje natjecanje prije toga bit će upravo tamošnji miting nakon čega slijede završni treninzi i novi nastup na svjetskoj smotri najboljih atletičara i atletičarki.

Odličan nastup i sjajan kraj dvoranske sezone pripao je Jakovu Vukoviću na 400m koji je istrčao prvu utrku ispod 48 sekundi u karijeri (dvorana), i to s 47.79 čime je napravio više nego odličnu najavu za sezonu na otvorenom.

Njemu je pripalo 6. mjesto, a osmoplasirani je Marko Orešković koji nije bio daleko od nove utrke ispod 48 sekundi, ovako je bilo 48.19 s tim da je bilo tu nešto problema na izlasku iz prvih 150m što prema riječima dečkiju da se nije dogodilo bi možda trčali i još bolja vremena...

Ipak, nešto treba ostaviti i za sezonu na otvorenom, dvoranom mogu biti zadovoljni i s optimizmom gledati prema naprijed.

Isto vrijedi i za naše sprintere Alena Kolara i Hrvoja Čukmana. Potonji je trčao nakon Ivane na 60m prepone gdje je bilo podosta poteškoća.

Dugo se odgađao i čekao start, na kraju više nismo ni znali jesu li rezultati postignuti ručnim ili elektronskim štopanjem, ali se krenulo i dobili smo 8.02 za kraj što je sasvim solidno ostvarenje u spomenutim uvjetima. Još više ovakvih utrka, i bit će još brže u izdanjima pred nama.

Alen je nastupao prije njih i u kvalifikacijama ostvario 6.89 kao 12. vrijeme kvalifikacija. On najviše može žaliti za slabijim izlaskom iz bloka, sama završnica utrke bila je dobra, kao i cijela njegova sezona gdje je još jednom napredovao i bude li zdravlja kakvog priželjkujemo, najavio nove velike stvari za stotku vani.

Čestitamo svima na njihovim postignućima ne samo za ovo natjecanje, već općenito cijelu dvoransku sezonu, bravo!

  • Natjecanje: Prvenstvo Balkana u dvorani za seniore i seniorke
  • Mjesto: Istanbul (TUR)
  • Datum: 5.3.2022.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook