Međunarodna natjecanja

Dvoranski susret reprezentacija 2022: Sjajna LONČAREK u vrhunskom izdanju do norme za Svjetsko prvenstvo u dvorani! (VIDEO)

Ivana s pobjedničkim trofejom tromeča Foto: AK Agram Ivana s pobjedničkim trofejom tromeča

U dvorani na Velesajmu održao se međunarodni dvoranski susret seniorskih reprezentacija Hrvatske, Slovenije i Srbije na kojem se cijela reprezentacija istaknula ostvarivši ekipnu pobjedu!

Briljantna Lončarek za nastavak kontinuiteta velikih natjecanja

U pojedinačnom kontekstu posebno se istaknula naša Ivana Lončarek koja je na početku trkačkih disciplina odmah istrčala jednu pravu utrku, a pritom i brzu!

Već nakon prve prepone se vidjelo da će to biti njezin dan, a semafor i ushićeni vrisak po prolasku ciljem pokazali su isto jer je 8.16 upravo točno vrijeme koje je minimalno potrebno istrčati za siguran odlazak u Beograd na Svjetsko dvoransko prvenstvo!

Ujedno je prošlo već neko vrijeme (skoro pa dvije godine) od ovako brzih utrka te nas veseli vidjeti ponovno osmijeh i zadovoljstvo na njezinom licu, a o zasluženosti istog ne treba uopće dodatno ni pisati. Bravo!

Pitanje je koliko će Hrvatska na spomenutom natjecanju imati natjecatelja tako da se trebamo veseliti svakom novom koji će tamo braniti naše boje. Jednu sad imamo i zaslužuje svaku čestitku.

Debitantski nastupi za Hrvatsku

Nakon toga su uslijedile ostale sprint utrke i nastupi naših članica i članova. Hrvoje Čukman nije baš imao sreće s obzirom na pogrešan (nevidentiran) start natjecatelja pored njega i to je imalo utjecaja na utrku gdje je s 8.13 zauzeo 3. mjesto.

No veseli ga vidjeti u reprezentaciji na preponama pa makar i na ovoj kraćoj dionici. Pobjeda ostaje u Hrvatskoj jer je Cik istrčao 8.06.

Vita Penezić je nastupala u izvankonkurencijskoj utrci gdje je šteta da je slijedom otkaza drugih reprezentacija to bio duel nje i Risek pa je realno to malo više i izgledalo na trening utrku. Vrijeme je 7.89. 

Ne zaboravimo ni drugu Vitu, ali Škiljo, u disciplini skoka s motkom na početku natjecanja gdje je također poput svoje imenjakinje bila među najmlađim članicama reprezentacije.

U odsustvu Lare Juriše pokazala je kako može biti konstantna i pouzdana, ponovno je preskočila 3.40m za 4. mjesto što je više nego dobro ostvarenje.

Vratimo se 60m, ali regularnih: Lončarek nije odustala od ove utrke unatoč slavlju na preponama i ponovno pokazala kako je u dobroj formi sa 7.57 što je još brže naspram subotnjeg nastupa i novi rezultat sezone, a uz to i 3. mjesto.

Pitanje pobjednica rješavalo se između srpskih predstavnica, Tirnanić i Ćirić na 7.48.

Nakon toga je krenuo Alen Kolar koji s istrčanih 6.92 ciljem prolazi kao četvrtoplasirani. Najbrži je bio Kijanović iz Srbije (6.84).

Čestitamo svima na plasmanima!

  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 1.2.2022.
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook