Međunarodna natjecanja

Dvoranski susret reprezentacija 2022: 'Padali' HRVATSKI REKORDI na štafetama 4x400m! (VIDEO)

Žene i muškarci Foto: Renato Branđolica Žene i muškarci

Osim ekipne pobjede na dvoranskom tromeču Hrvatske, Slovenije i Srbije, ekipno (štafetno) su se ostvarivali povijesni rezultati, najbrži kada je u dvorana u pitanju!

Hrvatski rekordi štafeta 4x400m

Jakov Vuković nastavio je s odličnim dvoranskim izdanjima na 400m i u ovoj utrci stigao ponovno do novog osobnog rekorda, a zaslužio ga je s 48.19 za sveukupno 2. mjesto dok je Mateo Ružić bio brži naspram subotnje utrke i s 48.45 sveukupno bio 4.

Cjelokupni pobjednik je bio Mesec Košir s 47.31 iz Slovenije.

Vukoviću i Ružiću priključili su se naš Marko Orešković i Dominik Škorjanc iz Slavonije i tako smo imali jako dobru dvoransku štafetu, štoviše, najbolju u povijesti Hrvatske s obzirom na istrčani državni dvoranski rekord koji sada iznosi 3:12,72!

Slovenija je pobijedila (3:11,72), ali dobro smo izgledali u tom nadmetanju što nas je sigurno u još jednom djelu povuklo do rekordnog izdanja.

Jednako inspirirana bila je ženska štafeta u kojoj je uz Josipu Cecić, Idu Šimunčić i Veroniku Drljačić seniorski debi imala Eva Mačković koji je prošao - također rekordno! 

Eva nije bila impresionirana istim, istrčala sigurno jednu od najboljih svojih dionica, a dobro se trčalo i dalje te ne čudi 3:41,80 kao novo rekordno vrijeme u povijesti Hrvatske i ženskih dvoranskih štafeta! Ovdje je pobjeda ponovno otišla u Sloveniju (3:41,80).

Bravo za štafete i njezine članove, nema ljepšeg od takvih zaključivanja natjecanja.

Bartaković ispod 10 minuta na 3000m, nedaleko od 'svog' rekorda

Prije toga na 3000m je trčala Lorena Bartaković i pokazala da je na pravom putu i kako forma raste!

Sama utrka je bila puna promjena od toga da su Slovenija i Srbija vodile kolo na početku da bi se u drugom djelu utrke situacija bitno promijenila.

Rotar (Slovenija) je ipak pobijedila, ali iza nje su bile predstavnice Hrvatske, a 9:55,49 je vrijeme kojim se Lorena podosta približila svom (mlađe)juniorskom rekordu Hrvatske koji je postavila prošle godine (9:51,26).

Mlađa juniorka više nije, ali juniorka (U20) jest.

Čestitke rekorderkama i rekorderima kao i našim atletičarkama i atletičarima na pojedinačnim uspjesima!

  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 1.2.2022.
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook