Domaća natjecanja

ZG maraton kao debi za više naših: Istaknuo se srebrni Bratulić, ekipno dečki pobjednički, cure trećeplasirane

Petar i kolegice-debitantice Šrut, Vukančić i Kovač Petar i kolegice-debitantice Šrut, Vukančić i Kovač

Maraton se vratio u Zagreb na 29. izdanju koje nismo doživjeli prošle godine, ali jesmo ove. U sklopu njega održalo se i PH u maratonu, kako pojedinačno tako i ekipno.

Vidjelo se kako je želja za povratkom bila više nego prisutna i vjerujemo da se ista energija može prenijeti za iduću godinu kada nas očekuje jubilarno 30. izdanje. No i ovo ćemo imati pamtiti po čemu dobrom.

Prvi se istaknuo debitant Petar Bratulić koji je već u svom prvom maratonu istrčao 2:26:32 i tako odmah zaslužio svoju prvu maratonsku medalju, a ona je srebrnog sjaja. Osim toga, pamtit ćemo ovaj rezultat i kao 13. svih vremena u Hrvatskoj što dovoljno govori koliko je isti kvalitetan! Ispred njega je bio Dračar, a iza njega brončani Rubinić.

Bez daljnjega odlična utrka za njega i pokazatelj kako hrvatski kralj polumaratona može kvalitetno i na duplo dužoj distanci!

Uspješan debi imao je i Filip Svalina, 2:36:23 vrijeme koje će pamtiti za prvi maraton u životu, a pritom je zaslužio 7. mjesto.

Posebna priča je osmoplasirani Bruno Erent, prošli vikend hodao u subotu 20km, u nedjelju 35km i sada došao trčati maraton u kojem ciljem prolazi vremenski 2:37:58 u utrci gdje su problemi počeli u drugom djelu te je s puno muke prošao ciljem, ali pokazao kakav je vrhunski natjecatelj, i to ne samo u jednoj disciplini.

U malo više od tjedan dana čovjek je 'prošao' natjecateljskih 100 kilometara u hodačko-trkačkoj kombinaciji. Doseg vrijedan svakog respekta!

Matija Razum ciljem prolazi u vremenu 3:01:06, a ne zaboravljamo ni Gorana Firšta s 3:21:49.

Samim time smo osim pojedinačnih uspjeha osigurali i onaj ekipni, a to je 1. mjesto! Trofej nam nije pobjegao ni kod cura, a tamo nam je pripalo 3. mjesto.

Prva u redu naših debitantica bila je Katarina Vukančić koja ciljem prolazi kao 4. s 3:04:34 i tako uspješno završava svoj prvi maraton kao i sedmoplasirana Sandra Šrut s 3:13:00. Bitno iskusnija Ljiljana Ćulibrk također se pošteno pomučila za prolazak kroz cilj, ali vrijedilo je radi trofeja - 3:31:42 vrijedilo je 20. mjesta.

Jedna od onih u rubrici "debitantica" je Viva Kovač koja u poretku PH zauzima 30. mjesto s 3:47:50. Osim njih je tu nastupala i Hana Malović, ali ona radi propozicija (zadnja godina juniorka) nije smjela nastupati u sklopu prvenstva, već izvan njega. Njezino premijerno vrijeme je 3:15:04, također vrlo dobro.

Na Garmin utrci 10km najbrži od naših bio je Domagoj Jakopović kao 5. s 33:09, a nastupali su još i kasnije ciljem prolazili Jure Čutura, Niko Kožul, Ivan Cvitić, Antonio Blažić, Omer Hasanbegović, Vito Kovačić...

Čestitamo svima!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook