Domaća natjecanja

Završetak sezone stadionske atletike pred nama: Trilogija Kupova i Ekipnih prvenstava Hrvatske za sva tri uzrasta

Još tri glavna natjecanja u rujnu Foto: AK Agram Još tri glavna natjecanja u rujnu

Niz promjena u kalendaru ove godine je smjestio sva tri naša Kup i ekipna natjecanja u vrlo bliske termine.

Dugo se to nije dogodilo, ali međunarodna atletika diktira svoje i tome se (jasno) treba prilagođavati.

Tako je kadetski Kup (U16) izvorno bio zamišljen za protekli vikend (10.9.), ali kada se par dana unazad tijekom sezone pomaknuo Hanžekovićev memorijal, bilo je jasno da treba napraviti promjenu po pitanju ovog natjecanja i ona je 'pala' na pomalo netipičnu srijedu (14. rujna), dan kada su se češće znale održavati kvalifikacije kojih srećom više nema.

Juniorski (U20) je doživio najveću promjenu, prvotno planiran za vikend 3. i 4. lipnja, ali došlo je do promjene s Prvenstvom Balkana za mlađe juniore i juniorke te je u spomenutom terminu na kraju održano Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe juniore i juniorke što se na kraju pokazalo apsolutnim pogotkom.

To je po kvaliteti rezultata vjerojatno bilo i najjače ovogodišnje pojedinačno PH. Tako je spomenuto natjecanje završilo u vikendu 17. i 18. rujna, a to je bio termin seniorskog Kupa i Ekipnog koje je onda pomaknuto za tjedan dana kasnije na 24. i 25. rujna.

Tada se ionako održava samo Međunarodni susret kadetskih reprezentacija, a spomenuti uzrasti ionako nemaju pravo nastupa ovdje.

Navedena natjecanja prilika su za sve one dodatno motivirane za još poboljšanja u svojim rezultatima ili barem zadržavanja slične forme kao dobar zalog za iduću sezonu. Isto tako, nekih možda i nije bilo toliko u prvom djelu sezone pa im je ovo nova prilika i šansa.

Uz to, navedena natjecanja radi određenog deficita u nekim disciplinama često nude priliku da se netko okuša tamo gdje i rjeđe nastupa.

Naravno, za sve navedeno treba računati kako će i vremenski uvjeti diktirati svoje, sigurno je da ne treba baš više očekivati ljetne temperature, a tako i prognoze sugeriraju... Lokacije natjecanja u oba slučaja su atletska staza u sklopu SP "Mladost".

Bilo kako bilo, veselimo se završnim natjecanjima gdje ćemo se ponovno boriti za trofeje i svima želimo puno sreće, što na klupskoj tako i na pojedinačnoj razini.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook