Domaća natjecanja

TREĆA UZASTOPNA SREĆA Novih kadetskih 5 od 5, pobjednici Kupa Hrvatske i Ekipnog prvenstva Hrvatske u svim kategorijama!

S razlogom slave Foto: AK Agram S razlogom slave

Kadetski Kup Hrvatske i Ekipno prvenstvo Hrvatske (U16) ove godine je na svom povratku u Zagreb doživio posebno dobar odaziv.

Natjecanje je trajalo otprilike 8 sati nakon čega su uslijedila zaslužena proglašenja za najbolje ekipe diljem naše zemlje.

Što se trofeja i sustava natjecanja tiče, podsjetit ćemo: Za ekipno je sustav bodovanja je koncentriran na najboljeg pojedinca iz kluba i njegovu vrijednost rezultata (npr 12.37 na ženskih 100m vrijedi 763 bodova) prema tablicama dok Kup obuhvaća širi kontekst gdje se boduju plasmani, od 1. mjesta za 12 bodova pa sve do 12. mjesta za 1 bod.

Naše atletičarke i atletičari ponovno su ponudili više odličnih ostvarenja i ponudili nove razloge za zadovoljstvo, a u konačnici je kruna svega nova pobjeda u svim kategorijama i to 3. godinu uzastopno ponavljamo navedeni uspjeh tj. uspjehe!

Kadetski Kup Hrvatske

Što se Kupa Hrvatske, ovo je već 12. godina zaredom u kojoj slavimo sveukupni naslov, a da bi uspjeli u tome trebate osvojiti puno bodova u muškoj te ženskoj konkurenciji. Uspjeli smo u jednom i u drugom te je treće (sveukupno) došlo samo po sebi.

Čak smo uspjeli osvojiti više nego prošle godine, 474 njih je bilo više nego dostatno za uvjerljivu pobjedu. Drugoplasirana je ekipa Dinamo-Zrinjevca (301) i Slavonije-Žito (217,5).

Agramerke kadetkinje su za svoju pobjedu osvojile 183 bodova, a nakon nas slijedi Dinamo (154) i Zagreb (131,5). Agrameri kadeti su stigli do njih čak 291, a ovdje je poredak s 2. Dinamom (147) i 3. Slavonijom (136).

Ekipno prvenstvo Hrvatske

Ekipno PH je ponudilo dosta zanimljivo nadmetanje u ženskoj konkurenciji gdje smo pobijedili s čak 7089 bodova, a drugoplasirani Dinamo-Zrinjevac je imao 6768 njih uz trećeplasirani Zagreb (5921). 

U muškoj konkurenciji je ipak bilo znatno manje zanimljivije za što se pobrinula naša ekipa u zbroju rezultata za 6770 bodova, a Dinamo i Slavonija osvajaju nove trofeje s 5181 i 4751 bodova.

Što reći više nego izraziti veliko oduševljenje još jednom velikom generacijom koja je nastavila u ritmu prošlogodišnje, štoviše, čak ih i nadmašila. Prilikom toga ne treba ni zaboraviti naše trenerice i trenere koji su kvalitetno pronašli raspored u njihovim disciplinama te smo svi zajedno kroz ovaj jedan dugački dan putovali do novih odličnih postignuća. Velike čestitke i bravo!

S obzirom na to da nam je već za vikend isto natjecanje, samo za juniore i juniorke te kako će velik dio ove ekipe nastupati na istom natjecanju, napravit ćemo zajedničke izvještaje s oba natjecanja, kako za ženski tako i za muški dio.

Vrijedi spomenuti kako je ovo natjecanje bilo i izborno za Međunarodni susret kadetskih reprezentacija koje nam je na rasporedu idući vikend tako da vjerujemo kako ćemo na popisu reprezentativaca imati ponovno puno novih razloga za zadovoljstvo...

  • Natjecanje: Kup i Ekipno prvenstvo Hrvatske za kadete i kadetkinje
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 14.9.2022.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook