Domaća natjecanja

Zadnje ovogodišnje zlato: Renić prvakinja Hrvatske u hodanju na 20000m!

Ivana Renić Foto: SAZ Ivana Renić

Uz veliku muku (i nauku) uspjelo se održati Prvenstvo Hrvatske u hodanju na 20000 i 50000m.

Podsjetimo, stožerne zabrane između ostalog su obuhvatile i natjecanje koje se izvorno trebalo održati na cesti i za sve kategorije. Realitet je na kraju bio Trnava i Slovačka te seniorske utrke i to na stazi.

Uz to je trebalo i proći sva COVID-19 testiranja, kako u Hrvatskoj za dolazak u Slovačku, tako i tamo na sam dan natjecanja. Suprotno svojevrsnim insinuacijama iz trenutno vladajućih tijela koja svojim mjerama šalju takve poruke, sportaši nisu baš tako 'infektivni' pa u tom djelu nije bilo problema i sve se uredno (negativno) prolazilo.

Nažalost, tamo se na dan natjecanja dogodila i loša situacija u smislu poprilično vjetrovitih uvjeta koji nikad nisu sreća kada se traži rezultat.

Tako kod muškaraca nažalost Bruno Erent nije uspio završiti utrku, odustao je taman blizu polovice utrke, a do tada je bio u poprilično dobrom ritmu i vremenu. Ipak, kada hodate 50km i to još na stazi u varijanti 125 krugova, realno je da u bilo kojem trenutku nešto može poći po zlu. 

No vjerujemo da će Bruno prevladati ovaj trenutak i sve dobro prenijeti za iduću utrku i nastavak kvalifikacijske borbe za Olimpijske igre iduće godine.

Ivana Renić ju je ovdje već i nastavila u sličnim neugodnim uvjetima, ali ipak na kraćih 20km s obzirom na to da ženskih 50km neće biti disciplina u Tokyu. Po trenutačnom World Rankingsu Ivana se nalazi u zadanoj kvoti, ali sustav se otvorio tek ovog tjedna (1. prosinca) tako da nas tu sad ponovno očekuju promjene u poretku.

Ovu utrku je hodala za 1:38:41 i tako ovu čudnu natjecateljsku godinu završila u jednom pozitivnom tonu, a i ujedno je ovo posljednja ovogodišnja (zlatna) medalja koju ćemo imati u sustavu državnih natjecanja.

Čestitamo svima i želimo još uspješniju 2021. hodačku godinu!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook