Domaća natjecanja

Ipak još jedno prvenstvo Hrvatske za kraj sezone, i to u hodanju na 20 i 50km

Nisu Dudince, ali je Trnava Nisu Dudince, ali je Trnava

Iako su se stožeri i sva institucionalna tijela pobrinula da sporta (zasad) bude što manje u Hrvatskoj, posebice kada su treninzi u pitanju (barem do 21. prosinca što je očekivano obuhvatilo cestovno prvenstvo Hrvatske koje je bilo planirano za ovu subotu), ipak ćemo imati još jedno pojedinačno prvenstvo Hrvatske. Doduše, izvan granica nje, ali nije ni prvi, a ni zadnji put.

Slovačka također nema idealne COVID-19 brojeve, ali očito i veći sluh prema sportu jer će oni održavati svoje hodačko prvenstvo te su pokazali dobru volju da unutar njega bude i prvenstvo Hrvatske. Točnija lokacija je grad Trnava. Nije ovo prvi puta da će netko od naših biti tamo, prije 4 godine se održao međunarodni susret kadetskih reprezentacija. Sada ćemo ipak pratiti malo starije natjecatelje i natjecateljice s obzirom na seniorski karakter natjecanja.

Tako nećemo imati pojedinačno PH u cestovnom hodanju, ali imamo u hodanju na 20km i 50 km tj. da budemo pravilniji 20 000m i 50 000m. Naime, iz sigurnosnih razloga ovo natjecanje će se održavati na stazi. Ono što je najvažnije je kako WA priznaje natjecanje za bodovanje po pitanju World Rankingsa, a oni su nakon 1. prosinca 'otključani' i borba za Olimpijske igre se nastavlja.

Dodatan je to izazov za naše najbolje hodače, Brunu Erenta i Ivanu Renić. Potonju tako očekuje 50 krugova koje bi trebalo hodati, a Brunu još ekstremnijih 125 krugova. Kao da i ovako nije dovoljno dugačko uz standardnu "sudačku pratnju" koja je uvijek aktualna za ovu specifičnu atletsku granu tako da će ovaj puta uz tehniku posebnu koncentraciju trebati imati i po pitanju prolaska krugova... 

No drago nam je što ćemo u 12. mjesecu ipak imati završno državno natjecanje te želimo puno sreće i uspjeha našem dvojcu, kao i ostalim natjecateljima koji će se pobrinuti za regularnost natjecanja. Sretno!

  • Natjecanje: Prvenstvo Hrvatske u hodanju na 50 000m za seniore i 20 000m za seniorke
  • Mjesto: Trnava (SVK)
  • Datum: 5.12.2020.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook