Domaća natjecanja

VIDEO: LONČAREK može do dvostrukog seniorskog dvoranskog naslova prvakinje Hrvatske i u 2022. godini!

Ivana Lončarek Foto: AK Agram Ivana Lončarek

Nije prvi puta (štoviše četvrti u karijeri) da je Ivani Lončarek pošlo za rukama i nogama stići do dva pojedinačna zlata na dvoranskom seniorskom prvenstvu Hrvatske, ali svakim ponavljanjem tog uspjeha ne skrivamo samo još veće zadovoljstvo i veselje istim.

Jer atletičarke (atletičari) dolaze i prolaze, ali Ivana je tu i uvijek se iznova uspije pokazati i dokazati.

Lončarek ponovila 2020.

Prošle godine je nastupala samo na 60m prepone, ali ove smo se vratili dvostrukom programu u najuspješnijoj varijanti.

Dobra okolnost je bio izostanak jedne kvalifikacijske utrke (preponaške) tako da je na početku trebalo se samo prošetati na kvalifikacijama 60m što je i napravila sa 7.74.

Nakon toga je uslijedilo finale prepona u kojem je rutinski uz jednu manju tehničku greškicu stigla do novog zlatnog odličja (8.28), i to sad već 5. uzastopnog na ovom natjecanju!

Zanimljivije je bilo u finalu 'glat' 60m gdje je zapravo presudio vrhunski start i prvi dio utrke u kojem je napravila više nego dobar posao da bi prednost zadržala do samog kraja i ciljem prošla s 7.59, rezultat na razini ovosezonskih najboljih utrka!

Zanimljivije je bilo u finalu 'glat' 60m gdje je zapravo presudio vrhunski start i prvi dio utrke u kojem je napravila više nego dobar posao da bi prednost zadržala do samog kraja i ciljem prošla s 7.59, rezultat na razini ovosezonskih najboljih utrka!

Na preponama ne zaboravljamo ni našu frišku doprvakinju Anju Tvrtković koja je istrčala najbolju utrku karijere u ovoj disciplini (8.97) i zato jest nagrađena mjestom odmah do Ivane! Uz njih je brončana mlađa juniorka Tonka Kunac ciljem prošla kao petoplasirana (9.65).

Medalje na 800, 3000 i motki

Na 400m su se postavljali (izjednačavali) osobni rekordi, počevši s osmoplasiranom Evom Mačković koja je izjednačila osobni rekord od 57.52, a Dora Dent ga poboljšala s 58.10 jednim plasmanom niže. Lara Klojčnik je stigla do bolje ovosezonske utrke naspram prije mjesec dana istrčavši 59.23.

Očekivano najbrža bila je Drljačić iz Križevaca (55.24).

Spominjući najbolje ovosezonske rezultate, tu je brončana Olja Galić na 800 metara s 2:13,00 dok je isti uspjeh po pitanju plasmana ostvarila i Lorena Bartaković. Samo u drugoj disciplini, 3000m. Utrka je bila više taktičke prirode pa je vrijeme 10:26,32 dok je Hani Malović pripalo 4. mjesto s 10:51,13.

Ispred njih su bile Dudek (800m) i Hendel (3000m) iz Zagreba odnosno Dinama.

Karla Kovačić je na troskoku najdalje skočila u 3. seriji s 10.84 čime je zauzela 7. mjesto. Nastavila se dominacija Borović iz Dinama s novom pobjedom.

Nakon svega što je prošla, Lara Juriša je nastupila i na ovom natjecanju koje nije bilo rezultatski najbolje ovosezonski, ali sretni smo da je živa i zdrava te još k tome i srebrna! Najbolji skok bio je 3.80m iz prvog pokušaja.

Skakale su još i Vita Škiljo (3.20) i Nina Puhmajer (2.80) na 5. i 8. mjestu dok Tia Senjak ovaj puta nije uspjela preskočiti početnu visinu. No one su (počevši od Škiljo) ionako svoje napravile na mlađeuzrasnim natjecanjima kada su osvajale naslove odnosno medalje.

Pobjeda je pripala Valentić iz HAAK Mladost.

Srebrna ženska štafeta za zaključak uspješne ovogodišnje serije

Laura Vinkešević je osvojila 4. mjesto u bacanju kugle s najdaljim hicem od 12.65, vidjeli smo ga u 2. seriji. Šteta za broncu, ostaje dojam čudnih okolnosti u određenim hicima tj. jednom hicu.

No nema veze, važnije je bilo tjedan prije na U18 prvenstvu Hrvatske, a sada slijedi i Zimsko bacačko odmah ovaj vikend. Najdalje je bacila Tolj iz Dinama, također prema očekivanju.

Ženski dio natjecanja uspješno je okončan štafetom 4x400m gdje smo ponovno pomaknuli vlastite granice s najboljom utrkom jedne naše dvoranske štafete, a ovaj puta smo išli u sastavu s Vitom Penezić, Dorom Dent, Larom Klojčnik i Evom Mačković, a ostvarile su 3:50,80, vrijeme vrijedno naslova doprvakinja Hrvatske za ovu sezonu!

Tako smo ove sezone na svim štafetama 4x400m u više uzrasnih natjecanja stizali do medalja, dva puta do zlata i dva puta do srebra.

Agram II (Lea Babić, Olja Galić, Lorena Bartaković i Tara Marković) je istrčao 4:04,69. Najbolja je bila štafeta ASK-a uz novi rekord dvoranskih PH.

Čestitamo svim našim članicama na ostvarenim uspjesima tijekom ovog natjecanja, a i dvoranske sezone općenito! Za većinu završava, a oni najbolji (ili višebojci) nastavljaju.

  • Natjecanje: Dvoransko prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 26.2.2022.
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook