Domaća natjecanja

SPRINTERSKA DOMINACIJA Čukman, Kolar, Orešković i 4x400m štafeta do seniorskih dvoranskih zlata! (VIDEO)

Hrvoje, Alen, Marko i zlatni dečki Foto: AK Agram Hrvoje, Alen, Marko i zlatni dečki

Po pitanju ženske konkurencije dvoransko seniorsko prvenstvo Hrvatske ponajviše nam je obilježila Ivana Lončarek, a zato smo kod muškaraca imali još više junaka. Sveukupno smo natjecanje završili kao najuspješniji klub s identičnim učinkom kao i organizator Dinamo-Zrinjevac. Konkretnije, 6 zlatnih, 4 srebrne i 3 brončane medalje!

Strpljen-spašen: Zlatni Alen Kolar

Alen Kolar dočekao je svoj zlatni trenutak i utrku u kojoj će ciljem proći kao prvoplasirani jedne utrke kada je u pitanju pojedinačno prvenstvo Hrvatske u ponovno još jednoj super napetoj utrci između njega i Ivaškovića iz Dinama.

Ionako dijele najbolji ovosezonski rezultat, a ovdje su prošli istim vremenom (6.80), ali su tisućinke bile na strani našeg člana koji je tako na najbolji mogući način okrunio svoju ionako uspješnu dvoransku sezonu.

Kvalifikacije su bile nešto lakše (6.88), tako da je očigledno da se čuvao za finale u kojem je istrčao i drugu najbržu utrku karijere!

U pravom trenutku, a nakon višestrukih srebra i bronci, Alen je u subotu stao na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja i tako pokazao svima da kontinuitet dobrih nastupa i strpljenje kasnije rezultiraju još boljim ostvarenjima. Ako je tko zaslužio - ovaj čovjek jest!

Nije bio sam u finalu, s njime je bio naš drugi najbolji sprinter Jakov Raguž koji je potvrdio svoju najbolju dvoransku sezonu s prvom pojedinačnom medaljom na ovom natjecanju, a ona je, pretpostavljate, brončanog sjaja!

Također je to bila druga najbrža utrka karijere, samo stotinku sporija (6.97), a ponovno više nego dostatna za spomenuti uspjeh.

On je iza sebe imao nešto grčevitije kvalifikacije, ali je pobjednički promarširao njima (7.06).

Čukmanov rezultat na preponama nismo vidjeli još od Grabušića...

Netom prije toga vidjeli smo i jednu posebno brzu i rekordnu utrku Hrvoja Čukmana na 60m prepone, i to ispod 8 sekundi! Na otvaranju sezone je trčao točno toliko, a želja je bila otići (upravo na ovom natjecanju) ispod toga što je i uspio.

Već od prvog metra i prve prepone se vidjelo u kojem smjeru će to ići i ostvareno vrijeme 7.93 nismo već dugo vidjeli, još od rekordera u ovoj disciplini, Jurice Grabušića koji je zadnje nastupao u 2011. godini.

Čekali smo 10 i više godina čovjeka koji bi nas mogao barem malo približiti tim vremenima i dobili Hrvoja u toj ulozi. Bez daljnjeg, super utrka i ostvarenje!

Nije bio jedini od naših, svoje mjesto u finalu zaslužio je i Bruno Di Giusto s 9.15.

Vrhunsko nadmetanje Oreškovića, Vukovića i Ružića na 400m

A što tek reći za utrku na 400m gdje je bilo napeto do zadnjeg metra između Marka Oreškovića, Jakova Vukovića i Matea Ružića.

Redoslijed nakon prvih 200 metara je bio upravo suprotan, ali završnica uvijek ponudi neke svoje čari gdje isto ovisi tko će se najbolje snaći, a Orešković je konačno pokazao da vrijedi ispod 48 sekundi što smo i znali, ali smo čekali da pokaže!

'Prišuljao' se ispred spomenutih u zadnjih 50 metara i tako istrčao osobni dvoranski rekord od 47.98! Istrčao ga je i Vuković s 48.11, a Ružić je stigao do rezultata sezone (48.15) i jedino šteta je što je na tisućinku ostao bez brončane medalje.

No da je ovo bila prava promocija našeg sporta i općenito ove discipline - jest, uživali smo i ponovilo se, s još boljim vremenima!

Zlatna štafeta zaključila uspješno natjecanje

Pokušao je Mateo nedugo zatim još na 800m, ali realno je već umor bio tu prisutan (1:56,57), tako da su ispred njega bili Jure Čutura (1:56,26) kao 6. i još brži Niko Kožul (1:54,92) na 4. mjestu. Najbolji je bio Videka iz Dinama.

Na njemu je bio i Vito Kovačić nakon završetka skoka u dalj, ali je pružio i najbolju ovosezonsku izvedbu s 6.99, i to odmah na otvaranju natjecanja. Najdalje je skočio Čeko iz Knina.

Četvrtoplasirani je bio i Jurica Hercigonja, preskočio je 1.90m, a nedaleko je bio i od 1.95m. Pobjeda je otišla u Istru zahvaljujući Melonu.

Trijumfalno smo zaključili natjecanje sa 4x400m štafetom koja je slavila 3. godinu uzastopno!

U prvom sastavu trčali su nam Niko Kožul, Jakov Vuković, Mateo Ružić i Marko Orešković te suvereno pobijedili istrčavši 3:18,09. Bilo je zanimljivo do predzadnje izmjene kada je Ružić napravio ključnu razliku i dao Oreškoviću mirnu zalihu.

Četvrtoplasirani je Agram II s Vitom Kovačićem, Dominikom Krešom, Jurom Čuturom i Vitom Carlom Fadinijem.

Čestitke dečkima na svim ostvarenim uspjesima i postignutim ostvarenjima kojih srećom nije nedostajalo!

  • Natjecanje: Dvoransko prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 26.2.2022.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook