Domaća natjecanja

Uspješna premijera PH 1H: Ekipna pobjeda za cure, Bratulić srebrni, Ćulibrk brončana (VIDEO)

Prije prvog starta Foto: AK Agram Prije prvog starta

U našoj organizaciji jučer se na atletskoj stazi u sklopu SP "Mladost" održalo prvo izdanje prvenstva Hrvatske u trčanju na 1 sat. Vremenski uvjeti nisu bili idealni, ali sreća u nesreći je kako nisu bili ni presudni za ovakav tip natjecanja.

Uz neke 'mušice' prije predviđenog početka utrke prvo su prednost imale dame na otvaranju istog, a zatim muškarci gdje je odaziv bio još veći od očekivanog radi čega smo imali dvije skupine. U konačnici je nastupilo 80 natjecateljica i natjecatelja.

Glavna specifičnost ovog natjecanja je što nudi obrnuti princip vrednovanja trčanja na koji smo navikli. Umjesto zadane dužine unutar kojeg se trudite postići što bolje vrijeme ovdje je zadano vrijeme unutar kojeg se trudite postići što bolju (veću) dužinu koja se mjeri u metrima.

Tako je kod žena najuspješnija od naših u tome bila Ljiljana Ćulibrk koja je istrčala 15 392 metara i tako zaslužila prvu medalju za naš klub, a ona je brončanog sjaja!

Odmah iza nje, također preko 15 tisuća metara istrčala je Viva Kovač (15 128) dok je blizu te granice bila petoplasirana Hana Malović (14 907). Osim njih je nastupala i Ema Baftiri kao 21. s 12 899 metara.

Visoki pojedinačni plasmani očekivano su vrijedili i isto takav ekipni plasman, a on je na kraju bio najviši mogući jer smo osvojili 1. mjesto! Bodovale su se najbrže (najduže) tri, a mi smo tako dobili 45 427 metara ispred ekipa Fita i Dubrovnika.

Pojedinačno je ulogu favorita opravdala Faber iz Dubrovnika, a srebrna je bila Kopić iz Fita.

Još zanimljivije bilo je u muškoj utrci gdje je naš Petar Bratulić odradio vrlo dobru utrku s 18 869 pretrčanih metara za naslov doprvaka Hrvatske! Ispred njega je bio Miškulin iz Svetica, a iza njega brončani Dračar iz Mladosti.

Vrijedi spomenuti kako su sva trojica bili brži od hrvatskog rekorda starog skoro 60 godina, ali kako je Miškulin bio najbrži u ovoj utrci, logično je kako on ulazi u povijest.

Nas veseli vidjeti Perinu dobru formu i kako se diže iz utrke u utrku tako da vjerujemo da nas krajem travnja (PH u polumaratonu i 10000m) očekuju novi razlozi za zadovoljstvo.

Čestitamo našima na njihovim ostvarenjima, ali i svima ostalima koji su se odvažili na ovaj izazov na natjecanju za koje vjerujemo da bi moglo doživjeti još izdanja s obzirom na više nego dobar odaziv.

  • Natjecanje: Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u 1-satnom trčanju
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 2.4.2022.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook