Domaća natjecanja

Uspješan start domaće dvoranske sezone: Galić i Orešković do hrvatskih rekorda, Ružić na stotinku do norme za EP! (VIDEO)

Olja Galić, Mateo Ružić i Marko Orešković Foto: AK Agram Olja Galić, Mateo Ružić i Marko Orešković

Prvo ovosezonsko domaće natjecanje odmah je donijelo i najbolja ostvarenja u povijesti naše države kada je dvoranska atletika u pitanju.

Oreškoviću novi HR (U18) za stotinku, Ružiću jedna nedostajala

Nakon 47.85 u Beču prošli tjedan, Mateo Ružić dodatno je poboljšao vrijeme za pobjedu na 400m te istrčao 47.61 što je samo za stotinku slabije od norme za Europsko dvoransko prvenstvo. No ovim tempom napredovanja jasno je da taj rezultat ima te u idućim utrkama koje su pred njima navedeno samo treba potvrditi.

Iako je Mateo u ovoj utrci bio svijet za sebe, Marko Orešković je dobio utrku s ostalim natjecateljima za 2. mjesto istrčavši svoju najbolju dvoransku utrku, 48.99! 

Osim što je to prva njegova dvoranska utrka u životu ispod 49 sekundi, ujedno je to vrijeme koje do sada ni jedan mlađi junior (U18) nije trčao u povijesti Hrvatske pa smo dobili novi hrvatski rekord spomenute dobne kategorije!

Pet godina je taj rekord držao Sven Cepuš u bečkoj utrci kada je izmjereno točno 49.00. Ovo je bilo taman za stotinku brže.

Jakov Vuković je sveukupno bio 3. s dobrom utrkom, 49.41 je njegovo vrijeme iz skupine ranije, a ujedno i njegovo najbolje rezultatsko ostvarenje kad je dvorana u pitanju.

Galić 'debelo' do novog HR (U16)

Na 800m Niko Kožul nam je pokazao da osim vani zna kako trčati ispod 2 minute i u dvorani te je sveukupno bio sedmoplasirani (1:59,64), a nikad bliži tome bio je Ivan Vukančić odmah iza njega u vremenu 2:00,25. Nisu bili jedini, Tin Tumpić je s 2:02,84 zauzeo 11. poziciju.

Naši juniori na 800m su očito u dobroj formi pa im želimo još brže utrke u iduća dva kola. Što tek reći za kadetkinju Olju Galić u istoj disciplini koja je nakon više od 15 godina poboljšala prijašnji rekord Kristine Vilk (2:14,83) i sada postavila svoj na 2:12,78!

Naši juniori na 800m su očito u dobroj formi pa im želimo još brže utrke u iduća dva kola. Što tek reći za kadetkinju Olju Galić u istoj disciplini koja je nakon više od 15 godina poboljšala prijašnji rekord Kristine Vilk (2:14,83) i sada postavila svoj na 2:12,78!

Osim toga sveukupno je bila drugoplasirana i tako odlično iskoristila ovu posebnu priliku da ovaj uzrast s ispunjenim normama za natjecanja ima pravo nastupa. Cijela njezina utrka imala je vrlo dobar tempo i dinamiku, posebno u završnici s finišem.

Skupinu kasnije trčala je Anamarija Petters na 2:15,37 čime je zauzela sveukupno 6. mjesto, a u svojoj skupini je bila drugoplasirana. Šteta da možda nije trčala skupinu ranije...

Čestitamo svima, posebno rekorderima!

 

  • Natjecanje: Ekipno dvoransko prvenstvo Hrvatske prva liga - 1. kolo
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 7.2.2021.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook