Domaća natjecanja

Niz dvoranskih osobnih rekorda: Pobjede za Jurišu, Kolara, Štefulj i štafetu 4x400m na 1. kolu Ekipnog PH!

Alen Kolar i Ana Štefulj s novim osobnim rekordima i pobjedom Foto: Renato Branđolica Alen Kolar i Ana Štefulj s novim osobnim rekordima i pobjedom

U nedjelju se u atletskoj dvorani Zagreb konačno i održalo prvo ovosezonsko domaće natjecanje. 

Kolar nastavlja gdje je i stao prošlu godinu - brzo i još brže

Alen Kolar sjajno je otvorio godinu, prva ovosezonska utrka odmah je donijela novi osobni rekord na 60m i to utrkom na 6.90! Time je Alen nastavio poboljšavati svoje najbolje rezultate u ovoj disciplini iz godine u godinu.

Ujedno je to bilo pobjedničko vrijeme kao dodatna potvrda kvalitetnog nastupa.

Istu dionicu, samo preponašku, trčao je Jurica Kovačić u vremenu 8.50 za 3. mjesto i novi osobni rekord, također. Dobar, miran nastup. Netom prije toga trčale su cure, Anja Tvrtković s 9.32 kao sveukupno petoplasirana te Tonka Kunac s 9.57 kao osmoplasirana.

Jona Tomić i Petra Keleković trčale su 1500m i završile na 8. i 9. mjestu. Zato smo bitno uspješniji i rekordniji bili na dvostruko dužoj dionici, 3000m.

Debi Štefulj pobjedom i novim osobnim rekordom

Naše najzvučnije ovosezonsko pojačanje, Ana Štefulj, pokazala je zašto je to tako i odmah u otvaranju sezone istrčala za osobni rekord ispod 10 minuta, točnije 9:59,05! Bila je to više nego uvjerljiva pobjeda, a iza nje ciljem prolazi Lorena Bartaković na 10:12,71 i također osobni rekord.

Isto je uspjelo i Hani Malović koja je to zaslužila sa 6. mjestom i 10:47,05. Lijep početak za ovaj trio u utrci, neka se tako samo nastavi.

Disciplina 3000m donijela nam je podjelu u dvije skupine pa smo u sveukupnim rezultatima dobili trećeplasiranog Petra Bratulića (8:42,40), sedmoplasiranog Domagoja Jakopovića (9:22,58) i devetoplasiranog Nikolu Klarića (9:26,98). 

Nekoliko osobnih rekorda i u tehničkim disciplinama

Skok u vis donio nam je 1.85 Jurice Hercigonje za 4. mjesto dok je na troskoku Marko Katalinić doskočio do 13.73 za duplo bolji plasman. 

Ana Kardum imala je svoj najbolji daljaški nastup u karijeri i tako stigla do 5.41 za 5. mjesto i osobni rekord. Vrlo konstantno skakanje kao dobar putokaz za iduće nastupe.

Skok s motkom donio je novu pobjedu Lare Juriše koja je to zaslužila skočivši 3.70 dok ovaj puta na 3.85 nije išlo. No zato su to nova kola za dodatna poboljšanja. Lucija Čanić nastavila je s najboljim skokovima u karijeri te skače 3.20 za 3. mjesto i novi osobni rekord! Vrlo lijep skok u zadnjem pokušaju za 'PB', štoviše, uvjerljiv.

Kuglu (4kg) su nam bacale Laura Vinkešević, Gloria Markušić i Lucija Matić. Potonja je radi problema s ozljedom odustala nešto ranije od predviđenih 6 serija (9.88), a zato su Laura i Gloria bacale preko 11 metara.

Petoplasirana Laura je bacila do 11.20, a šestoplasirana Gloria 11.12. Još osobnih rekorda, jer zašto ne? Veseli što je tu bilo više hitaca (i jedna i druga) na razini ovih rezultata.

Vrijedno ostvarenje prvog sastava na 4x400m

I dalje naši seniori drže primat u štafetama, pa tako i onih dvoranskih 4x400m. S obzirom na to kako nas očekuje više kola, malo smo radili i rotacije u sastavima.

Agram I su sačinjavali Mateo Kovačić, Jakov Vuković, Marko Orešković i Mateo Ružić, Agram II Jakov Raguž, Zvonimir Ćurić, Dominik Krešo i Luka Čičak te Agram III (kao najmlađi štafetni sastav) Bruno Perec, Ivan Cvitić, Vito Kovačić i Vito Carlo Fadini.

Vremenski je prvi sastav istrčao 3:16,50, drugi 3:26,75 te treći 3:39,66. Poredak su 1., 2. i 7. mjesto.

Posebno je vrijedan rezultat prvog sastava, naime to je 4. rezultat svih vremena u Hrvatskoj u dvorani, a bolje od njih trčale su samo tri štafete reprezentacije Hrvatske. Uvjetno rečeno, neslužbeni klupski rekord Hrvatske u ovoj disciplini, bravo!

Kod seniorki smo imali sastav manje, dakle dva. Lea Babić, Eva Mačković, Anamarija Petters i Dora Dent su trčale za Agram I (3:59,06) i sveukupno 4. mjesto, a Karla Puntarić, Dora Grgić, Pamela Fauković i Ivona Jurišić za Agram II (4:08,75).

Po običaju je bilo dobro pratiti i gledati borbene štafetne nastupe.

Čestitke svima na nedjeljnim ostvarenjima, počevši od osobnih rekorda!

  • Natjecanje: Ekipno dvoransko prvenstvo Hrvatske prva liga - 1. kolo
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 7.2.2021.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook