Domaća natjecanja

Senzacionalni Grdenić i Erent!

Još jedno prvenstvo Hrvatske, još jedna žetva medalja! Danas je u Vrbovcu u organizaciji AK Petar Zrinski održano pojedinačno prvenstvo Hrvatske u krosu i naš klub je ponovno bio najuspješniji klub natjecanja!

 

Osvojili smo 7 medalja (2 zlata, 3 srebra i 2 bronce) i time godinu završili sa 102 osvojene medalje na prvenstvima Hrvatske! Natjecanje se održalo u pravim zimskim uvjetima, temperatura tek par stupnjeva iznad nule, a jučer napadali snijeg se pod zrakama sunca polako topio i time učinio stazu jako teškom. Na mjestima je bilo vode preko gležnjeva, na nekim drugim mjestima "blata do koljena", a bilo je i nekoliko potoka na stazi koje je trebalo preskočiti. No to i jest draž kros natjecanja i naši dečki i cure su se odlično snašli u takvim ekstremnim uvjetima.

 

Prva utrka po programu je bila utrka mlađih juniora na 4000m i odmah prva medalja za Agram. Osvojio ju je Juraj Kralj završivši utrku na 3. mjestu!

 

Poslije njih trčale su mlađe juniorke na 2000m i u toj utrci predstavljala nas je Ana Fortuna. Ana je osvojila 4. mjesto, no treba napomenuti kako je bila najmlađa u utrci, a tri prvoplasirane su po 2 ili 3 godine starije od nje. Drugu medalju za klub osvojila je Marina Milković u utrci starijih juniorki na 3000m!

 

Nakon juniorskih utrka na red su došli oni najmlađi, a to su ujedno bile i najbrojnije utrke natjecanja. U konkurenciji 33 limača (800m) iz cijele Hrvatske Filip Zbiljski osvojio je odlično 4. mjesto i samo mu je sekunda nedostajala do trećeg. Tonny Kartela bio je 17, Bruno Rožman 18, a Martin Marković 25.

 

Limačica je također bilo 33, one su trčale 600m, a naš klub su predstavljale Josipa Livaković (7. mjesto) i Kristina Fortuna (28. mjesto). Poslije limačica trčali su mlađi kadeti utrku na 1000m, a najbolji Agramovac bio je Karlo Jednačak na 10. mjestu. Uz njega u trci su nastupili Sandro Vugrinčić (21. mjesto), Andrija i Marin Svetec (25. i 27. mjesto), Fran Ferković (29. mjesto) i Kruno Marić (31. mjesto).

 

Mlađe kadetkinje trčale su 800m, a Antonija Vuglec zauzela je 8. mjesto, Iva Šakić bila je 20, a Dora Renić 29. u konkurenciji 39 trkačica.

 

Od utrke kadeta mnogo smo očekivali i nismo ostali razočarani. U konkurenciji 26 trkača na 1500m naši mladići su briljirali i osvojili dvije medalje! Jure Josipović bio je drugi, a Ivan Bilonić treći. No to nije sve! Anton Strmečki bio je tik iza njih na 4. mjestu, a još je i Filip Jurčić bio među prvih deset zauzevši 9. mjesto. David Lavrenčak bio je 15, Mateo Kovačić 24, a Mateo Čosić 26.

 

Kod kadetkinja, 5. i 6. Mjesto pripalo Katarini Ivšac i Anamariji Petreš na 1000m dugoj stazi. Plasmane su ostvarile i Dora Pakšec (15.mjesto), i Danijela Kartela (28.mjesto).

 

Na kraju svakog kros natjecanja dolaze utrke seniorki i seniora. Seniorke su trčale 6000m, a predstavljala nas je Matea Matošević. Matea je otrčala vrlo zrelu taktičku utrku i u završnici ostavila najbližu konkurenticu Barbaru Belušić za desetak sekundi i na taj način obranila prošlogodišnji naslov prvakinje Hrvatske u krosu!

 

A onda šlag na kraju - utrka seniora na 9000m. U trci smo imali tri trkača, Brune Erent, Gorana Grdenić i Mladen Meštrović. U vrlo jakoj konkurenciji ponajboljih dugoprugaša iz cijele Hrvatske dečki su krenuli jako hrabro i od početka su se držali pri vrhu poretka, a završnica utrke je bila senzacionalna. Na oko 500m prije cilja Bruno prestiže do tada vodećeg Dražena Dinjara (naš najbolji maratonac u posljednjih nekoliko godina) i nadomak je pobjede, no s takvim završetkom natjecanja nije se slagao Goran i u posljednjim metrima prestiže Brunu i osvaja naslov prvaka Hrvatske u krosu za 2010. Godinu! Bruno je naravno bio drugi, dok je naš treći trkač Mladen Meštović (2.najstariji) utrku završio na 15. mjestu!

 

Kako je to otprilike izgledalo, možete pogledati u našoj galeriji, ili još jednostavnije - kliknite ovdje!

 

Opširnije o rezultatima ovdje.

 

Iz izvještaja možete vidjeti da smo nastupili u vrlo velikom broju što nam je osim epiteta najuspješnijeg kluba prvenstva donijelo i epitet najbrojnijeg kluba natjecanja! Čestitamo svim našim atletičarima i atletičarkama, kao i njihovim trenerima, na sjajnim nastupima! Bravo!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook