Domaća natjecanja

Neponovljivi Bruno Jednačak!

Završilo je pojedinačno PH za kadete i kadetkinje i mlađe kadete i kadetkinje u Rijeci po vrlo ugodnom vremenu. Osim što je i sam 2.dan i brže završio, osvojili smo još više medalja!

 

B. Jednačak za pamćenje, Josipoviću zlato, Strmečkom bronca  i osobni rekord i srebrna štafeta 

Bruno Jednačak zasigurno će dugo pamtiti ovaj vikend u kojem je sveukupno osvojio čak 5 medalja! Jučerašnjem zlatu i srebru danas je pridodao 2 zlatne i 1 srebrnu medalju! Obzirom da su se dalj i 300m pr. "preklapali", nije bilo previše vremena, a ni pokušaja na dalju. Unatoč tomu, Bruno je i u ta 2 pokušaja skakao na ovosezonskoj razini, danas je skočio 6.50 i postavio granicu koja je bila poprilično nedostižna za ostale konkurente. Još motiviraniji nastup vidjeli smo na 300m s preponama, na startu se odmah mogla vidjeti želja za još jednom medaljom. Krenuo je silovito i već od prvog metra konkurenti su zaostajali, takvog Brunu teško je bilo tko danas mogao pobjediti!  Kasnije je još i osvojio srebro na štafeti. Sve u svemu, Bruno je i na ovom prvenstvu dokazao veliku svestranost u disciplinama i zasluženo je najuspješniji pojedinac (ne samo kluba) ovosezonskog kadetskog natjecanja! Ne zaboravljamo i 45.97 Karla Jednačka na 300m s preponama, vrijeme vrijedno sveukupnog 8.mjesta.

 

Vrlo uspješni bili su Jure Josipović i Anton Strmečki-Stakor. Jure je opravdao očekivanja i u jednoj solo utrci u cilj ušao s 8:58,10 i tako napravio korak naprijed, prošlogodišnji viceprvak ove sezone je posve zasluženo postao novim kadetskim prvakom Hrvatske na 3000m! Medalja brončanog sjaja pripala je Antonu, bila je to utrka u kojoj je i Anton napravio korak naprijed u usporedbi s prošlom sezonom jer je osim medalje znatno poboljšao i svoj osobni rekord! Spomenimo i nastup Matea Čosića, 11:06,93 i 9.mjesto.

 

Tihomir Potrkač je na 100m u cilj ušao kao četvrtoplasirani u svojoj skupini s 12.74, a sveukupno je zauzeo 10.mjesto. Igor Trifunović debitirao je na disku, njegovih 36.71 donijeli su mu 6.mjesto.

 

Kraj dana donio nam je srebro na štafeti 4x300m. Naši kadeti u sastavu Filip Grčić, Matej Anđelić, Bruno Jednačak i Mateo Kovačić trčali su 2:35,49! Ostaje žal za zlatom, ponajviše radi toga jer je šteta da u istoj skupini nisu bili s pobjedničkim sastavom Slavonije Žito-Osijek barem radi kvalitete i napetosti u ovoj disciplini. Ovako je gledateljstvo ostalo uskraćeno za jedan veliki dvoboj i (pre)ostala je samo nezahvalna borba s vremenom.

 

3.-2.-1. Svaline, Sindičića i Bulaje kod mlađih kadeta

Na 600m trčali su Filip Svalina i Julijan Kralj. Filip je u napetom finišu osvojio 3.mjesto i brončanu medalju s 1:40,97 dok je Julijanu malo nedostajalo, s 1:41,10 pripalo mu je 4.mjesto!

 

Ivan Sindičić je nakon jučerašnje bronce ponovno osvojio medalju, i to onu još sjajniju, srebrnog sjaja! Danas je nastupao na dalju i skočio 5.19!

 

Treće mjesto Filipa Svaline, drugo mjesto Ivana Sindičića, mora netko biti i prvi kod mlađih kadeta, a to je bio Luka Bulaja, novi mlađe kadetski prvak na bacanju kugle! Pobjedio je s najdalje bačenih 12.58.

 

Rakić još bolja 100m, novo srebro naše štafete, ovaj puta na 300m

Niki Rakić očito je 100m odgovaralo još više nego 60m. Nakon jučerašnje bronce danas je trčala 13.00 u skupinama, kvalificirala se za finale u kojem je u cilj ušla kao drugoplasirana s također vrlo sličnim vremenom, 13.03! Nika je tako postala kadetskom viceprvakinjom na 100m! Malo je nedostajalo Ivi Šakić za finale, trčala je 13.73 i zauzela 9.mjesto.

 

Na 600m nastupale su 3 naše kadetkinje, najbrža je bila Katarina Ivšac s 1:41,02 (8.mjesto), 10.mjesto pripalo je Ani Fortuni (1:45,89) i ostaje nam još Antonela Golobić - 2:00,39 i 16.mjesto.

 

Na 300m prepone Karla Zuanović ostvarila je pobjedu u svojoj skupini s istrčanih 49.55! Nažalost, to nije bilo dovoljno za medalju i tako je u sveukupnom poretku zauzela 4.mjesto. Lara Juriša danas je preskočila svoj osobni rekord, 150cm i natjecanje završila petoplasirana!

 

Antonela Popko, Ana Šarić i Valentina Slobodić bacale su kuglu (3kg). Najbolje plasirana bila je Antonela (10.60 - 6.mjesto), odmah iza nje slijedi Ana (10.53 - 7.mjesto) pa Valentina Slobodić (8.07).

 

Štafeta 4x300m u sastavu Iva Žugaj, Anamarija Petreš, Iva Šakić i Nika Rakić ponovila je jučerašnji plasman štafete 4x100m. Cure su tako ponovno postale kadetskim viceprvakinjama Hrvatske s istrčanih 2:58,92!

 

Ponovno fantastična Laura Štefanac

Kod mlađih kadetkinja, na 600m Josipa Livaković bila je drugoplasirana u svojoj skupini, trčala je 1:53,40. Sveukupno je to bilo vrijeme vrijedno 11. plasmana, još bolje nego jučerašnji plasman!

 

Laura Štefanec jedna je od onih rijetkih atletičara ovih natjecanja koji se mogu pohvaliti stopostotnim učinkom! Jučer prvakinja u vortexu, danas prvakinja na bacanju kugle! Za jednu mlađu kadetkinju, više nego impresivna je njezina lakoća pobjeđivanja, danas je konkurencija zaista ostala daleko iza nje!

 

Tablica medalja, komentar i galerija 

Sveukupno smo u konkurenciji kadeta i kadetkinja po broju osvojenih medalja osvojili 2.mjesto! Točnije, 6 zlata, 6 srebra i 3 bronce! Visoko smo pozicionirani i u konkurenciji mlađih kadeta i kadetkinja, radi se o 3.mjestu u omjeru 3 zlata, 1 srebro i 2 bronce! Kad se navedeni podatci zbroje u usporedbi s ostalim klubovima, sveukupno smo drugoplasirani! Naravno, zadnji navedeni podatak nećete naći u službenom biltenu, iako se prošle godine  vodio i sveukupni poredak. Zašto je to tako, ostavit ćemo vama na procjenu.

 

Ako je za vaš ukus jučer bilo premalo slika, nadamo se kako bi vas 2.dan mogao više zadovoljiti, obzirom da u našoj galeriji možete pronaći više od 200 slika! Pronaći ih možete na ovom linku (Picasa) i Facebook stranici.

 

Čestitamo svima na postignutim uspjesima! Bilo je ovo zaista jedno dugačko natjecanje (ponajviše zahvaljujući "beskrajnoj suboti"), ali vrijedilo je, osvojeno zaista puno medalja i ostvareno je par lijepih rezultata i plasmana! Bravo!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook