Domaća natjecanja

NAJBOLJI u bilo kakvim uvjetima: 5. godinu uzastopni osvajači seniorskog Kupa Hrvatske uz reprizu seniorskog ekipnog PH!

Tradicionalna zajednička Foto: AK Agram Tradicionalna zajednička

U dva dana seniorskog Kupa Hrvatske i Ekipnog prvenstva Hrvatske na stadionu uz Savu prošli smo zaista sve varijante vremenskih uvjeta, od onih najgorih (vjetar, kiša, potop...) do onih najboljih (sunce, ugodna temperatura), a nadodajte uz to sve i dalje prisutnu COVID-19 situaciju. No kvalitetnih ostvarenja nije nedostajalo, počevši od onog kojeg se tiče samog sustava natjecanja.

Odaziv je bio iznad svih očekivanja, a samim time borba za trofeje dodatno otežana što nas je dodatno motiviralo i veselilo na ovom dvostrukom natjecanju koje se održalo.

Podsjetimo, za Kup Hrvatske boduje se više pojedinaca po plasmanima od 1. do 12. mjesta dok Ekipno prvenstvo ističe onog najboljeg pojedinca i njegov rezultat koji se vrednuje prema bodovnim tablicama svjetske atletike.

Tako smo proslavili još jednu uvjerljivu sveukupnu pobjedu na Kupu Hrvatske osvojivši 869 bodova čime smo taj uspjeh ponovili čak 5. godinu uzastopno! Drugoplasirani je Dinamo-Zrinjevac (584), a trećeplasirani Zagreb (470).

Seniori su ponovno bili uvjerljiviji osvojivši 442,5 bodova ispred drugoplasiranog Zagreba (284) i trećeplasiranog Dinama (214,5) dok je malo napetije bilo kod seniorki koje su pobijedile u zbiru od 426,5 bodova ispred drugoplasiranog Dinama (369,5) i trećeplasiranog Zagreba (186).

Na ekipnom prvenstvu nema sveukupnog poretka već samo po spolu. Tako su naši seniori u zanimljivom nadmetanju bili bolji od Dinamo-Zrinjevca i Zagreba osvojivši 16182 bodova, a naše seniorke su bile drugoplasirane s bodovnim iznosom od 16929. Ispred njih je bila ekipa Dinama, a iza Zagreb.

Gledajući spomenute tablice, jasno je kako je ovo natjecanje prošlo u dominaciji zagrebačkih klubova, a od njih je definitivno najuspješniji bio upravo naš. 

Velike čestitke našim atletičarima i atletičarkama te trenerima i trenericama na novim uspjesima koje su polučili i tako nas sve u ovim čudnim vremenima ponovno dodatno razveselili! 

Naša ostvarenja sa svakom godinom ovakvog uspjeha dodatno dobivaju na vrijednosti upravo radi održavanja i povećavanja kontinuiteta koji je uvijek važan. Bravo!

  • Natjecanje: Kup Hrvatske/Ekipno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 11./12.7.2020.
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook