Domaća natjecanja

Bogata atletska nedjelja - novih 6 zlata i 3 srebra!

Nakon jučerašnje svojevrsne "kamilice" na Otvorenom pojedinačnom PH za seniore i seniorke, današnji 2. dan bio je potpuna suprotnost, osvojeno je puno novih medalja i postignuti su sjajni rezultati, uključujući jedan novi rekord!

 

Imamo novi hrvatski juniorski rekord, djelo je to Valentine Mužarić

Neki atletičari su nakon Europskog mlađeseniorskog i juniorskog prvenstva odlučili ne nastupati, ali Valentina je očito imala drugačiji plan i želju da dokaže kako nije rekla svoju "zadnju" u ovoj sezoni. Tako je i bilo, naslov je suvereno osvojen, a danas je čak pet puta bacala preko 15m! Najbolji hitac zaista je odličan rezultat - 15.74! Za 2cm bolje od dosadašnjeg juniorskog rekorda. Jednake pohvale zaslužuje i Petra Gamilec, unatoč bolnim leđima, stisnula je zube i s 12.44 osvojila 2.mjesto, tik uz Valentinu!

 

Dokazane kvalitete i nepobjediva štafeta

Romana Tea Kirinić već je dokazana kvaliteta na 400m, a ove sezone je to dokazala i na 800m gdje je postala novom seniorskom prvakinjom Hrvatske i tako nasljedila našu ozljeđenu Antoniju Žalac. Od prvog pa do zadnjeg metra Romana je kontrolirala utrku i u ključnim trenucima vrlo dobro reagirala što joj je na kraju i donijelo zlato! Trčala je 2:12,18. Veselimo se i budućim Romaninim nastupima u ovoj disciplini.

 

Kad smo već kod dokazanih kvaliteta, Matea Matošević danas je rutinski pobjedila na 3000m sa 9:39,43 i tako obranila prošlogodišnji naslov prvakinje Hrvatske! Lijepa sezona je iza naše Mateje, a obzirom da još traje, možemo očekivati još kvalitetnih nastupa kao i danas. Spomenimo i nastup Odri Tomas, bila je šestoplasirana sa 11:31,69. Radi se o njezinom prvom nastupu u ovoj disciplini, vjerujemo kako će iz nastupa u nastup rezultati biti još bolji!

 

Marija Gredelj ima probleme sa skakačkim koljenom i odluka je da ove sezone nastupi što manje u skakačkim disciplinama. U skladu s tom odlukom, danas je propustila nastup na dalju i trčala na 400m prepone. Ona je jedna od rijetkih koja može skakati troskok i dalj, a uz to barem jednako kvalitetno trčati discipline s preponama! Dokazala je to i današnjim nastupom, u cilj je ušla kao drugoplasirana s istrčanih 1:02,80.

 

Novu Agramovu zlatnu medalju osvojile su naše djevojke na 4x400m u sastavu Sara Luzar-Smajić, Romana Tea Kirinić, Marija Gredelj i Lucija Kosaber. Drugi sastav (Iva Čutura, Matea Matošević, Natalija Sirovica i Kristina Vilk) istrčao je u 4:11,92 za 4.mjesto. Tako se nastavila višegodišnja dominacija koja traje, vjerovali ili ne, od samog početka postojanja kluba! Dakle, od 2008 do sada, naše djevojke redovito su pobjeđivale u štafetama 4x400 na seniorskom prvenstvu. Teško je još nešto više nadodati osim da se nadamo i u budućnosti nastavku ove lijepe tradicije!

 

Kontroverze nakon utrke na 5000m

Nažalost, kako to uvijek kod nas biva u našoj zemlji, današnji dobri rezultati bili su zasjenjeni jednom kontroverznom situacijom koja se dogodila u zadnjih sto metara zadnjeg kruga na 5000m, a dio te priče bio je i naš Goran Grdenić. U idućim tekstovima moći ćete pročitati puno više o tome, a nama je drago da možemo konstatirati da je Goran Grdenić novi prvak Hrvatske u ovoj disciplini s istrčanih 15:21,82! Zaista odličan rezultat, poboljšao je svoj osobni rekord za više od 20 sekundi! U svakom slučaju, vrlo uspješno prvenstvo za Gorana koji je tako tijekom ovog vikenda dvaput osvajao zlatnu medalju.

 

Neuništivi Kotur, viceprvak Erent i borbena štafeta

Na 400m prepone imali smo 2 natjecatelja - Milan Kotur i Denis Erent. Denis je trčao u prvoj skupini gdje je osvojio 4.mjesto s 1:02,24. Sveukupno je taj rezultat bio vrijedan 9.mjesta. Obzirom na tijek utrke i koliko je sve prepona padalo i letjelo (nažalost u Denisovoj stazi nehotično je završila i "tuđa" prepona), istrčani rezultat je na razini ovogodišnjih nastup!a Za očekivati je kako će u idućim nastupima imati ipak i više sreće, a i znanja jer ova godina je njegova debitantska sezona u ovoj disciplini.

 

Poseban redak zaslužuje Milan Kotur, vjerovatno najveći pehist na svijetu oko ozljeda. Ali unatoč tomu, Milan je još uvijek uvjerljivo najdominantniji naš preponaš, a to je ponovno dokazao i danas. Trčao je 53.08, rezultat više nego dovoljan za novu pobjedu i nastavak nepobjedivosti na domaćem terenu. Naime, Milan je višestruki prvak Hrvatske ili da budemo precizniji, ovo mu je 7. naslov prvaka Hrvatske! Osvajao je zlatne medalje 2003, 2005, 2006, 2007, 2009, 2010 i danas 2011. Nije nastupao jedino 2004 i 2008 radi problema s ozljedama. Uzmemo li u obzir i činjenicu da se radi o dečku starosne dobi 25 godina, možemo zaključiti kako ga još čeka mnogo zlatnih medalja. Pogledate li ostale rezultate u arhivama, teško da će te moći naći atletičara s toliko naslova i drago nam je da je jedan takav atletičar u našem klubu!

 

Još jedna medalja "stigla" je na 3000m, gdje je nastupao Bruno Erent i otrčao svoju najbržu utrku u životu! Novi osobni rekord iznosi 9:54,83, a njime je Bruno osvojio 2.mjesto i srebrno odličje! Nastupao je još i Juraj Kralj, s 10:52,94 ostao je na korak do postolja s 4.mjestom.

 

Na kladivu je nastupao Dominik Tomić i ponovno bacao na razini ovosezonskih rezultata. Danas je kladivo najdalje odletjelo na 46.48 čime je zauzeo 7.mjesto.

 

I definitivno najjača utrka dana bila je na 4x400m gdje su naši Agrameri u sastavu Mislav Mlakar, Ivor Šipuš, Ivan Pavunc i Milan Kotur trčali dobrih 3:21,86 i osvojili 4.mjesto. Nažalost su ostali korak do medalje, ali dečkima ne treba biti žao, najbitnije je da su dali svoj trenutačni maksimum i uvijek mogu biti primjer trčanja jedne prave, borbene štafete.

 

Kratki osvrt na današnje natjecanje

Štafetama je završeno ovogodišnje Otvoreno pojedinačno prvenstvo Hrvatske koje se nakon 6 dugih godina ponovno održalo na tartanu Športskog parka Mladosti. U poretku medalja sveukupno zauzimamo 2.mjesto s osvojenih 7 zlatnih i 5 srebrnih medalja! Bilo je zaista lijepo organizirati naše najveće domaće natjecanje s Hrvatskim atletskim savezom, nadamo se kako će se to nastaviti i u budućnosti. Dojma smo kako je zaista sve funkcioniralo na najvišem mogućem nivou, od prvog pa do zadnjeg trenutka.

 

Velike, velike čestitke upućujemo našim atletičarima i trenerima koji su zajedno postigli sjajne rezultate u ova dva dana te potvrdili klasu i u seniorskoj konkurenciji. Mnogo mjeseci rada i truda uloženo je u svaki trening i sigurno je lijep osjećaj "naplatiti" sve te treninge barem jednom medaljom. Nadamo se da su treneri i atletičari zadovoljni jer mi svakako jesmo! Sezona još nije gotova, nadamo se da će nas i u idućim natjecanjima naši atletičari predvođeni svojim trenerima uveseljavati svojim nastupima! Hvala i jednima i drugima na svemu dosad postignutom!

 

Galerija

Bogat atletski dan donosi i još bogatiju galeriju, nakon jučerašnjih 50-ak slika, današnja galerija 2.dana donosi vam još duplo više! Goran Subotić Tratinčica snimio je niz odličnih fotografija i toplo vam preporučamo da izdvojite par minuta svog vremena i pogledate ih OVDJE.

 

Osim slikovnih zapisa, u idućim vijestima možete očekivati i videozapise!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook