Intervju i izjave

Pravdica uoči EP do 23: "Izvukao sam pouke iz dvorane i počeo uživati u skakanju" (VIDEO)

Filip Pravdica Foto: Renato Branđolica/AK Agram/EA Filip Pravdica

Prvi koji će od naših članova nastupiti na Europskom mlađeseniorskom prvenstvu u Bdygoszczu je Filip Pravdica.

Dvoranska sezona bila je netipično nešto slabija za njega, najbolji rezultat je bio 7.47, ali to je bio jedan i od rijetkih dobrih skokova koje smo vidjeli u tom dijelu sezone. Ostalo je bilo podosta promašenih i neizvedenih skokova koji su rezultirali dodatnom nervozom i frustracijom.

Uostalom i sam će to konstatirati: "Dvoranu sam potpuno 'promašio', sam sebi sam nametnuo veliki pritisak koji je očito bio prevelik za mene i taj dio sezone je otišao u krivom smjeru"

Ipak, na otvorenom stvari su počele bitno bolje izgledati.

"Izvukao sam neke pouke iz toga i promjenio pristup za otvoreni dio sezone gdje sam u natjecanja ulazio opuštenije, počeo sam više uživati u skakanju i slijedom toga dolazio je niz dobrih rezultata kao i osobni rekord"

Točno, Filip je nakon tri godine u Mariboru (14.6.) poboljšao osobni rekord koji sada iznosi 7.59. Neki će reći predugo, ali realno je kako u tom razdoblju je primjerice jednu sezonu potpuno propustio. Zanimljivo, bila je to upravo prva mlađeseniorska sezona kada je također imao normu za natjecanje na kojem sada nastupa. 

"Zadovoljan sam pozitivnim stvarima koje su se događale u posljednje vrijeme pa u tom duhu se nadam nastaviti u Poljskoj. Naravno, dat ću sve od sebe!"

Očekivano, u duhu novog pristupa, nije htio ulaziti u previše detalje što se tiče nastupa.

"Natjecanje će sigurno biti kvalitetno, sam stadion je odličan i nadam se kako će organizacijski biti sve u redu. Neka posebna očekivanja u smislu svog rezultata, normalno kako se kao svaki drugi sportaš nadam osobnom rekordu. Konkurenciju poznajem otprije, s većinom sam skakao tako da tu nema posebnih tajni ili iznenađenja.

Za kraj se osvrnuo i na druge:

"Svim ostalim sudionicima ovdje (Bdygoszcz, op.a.), ali i onima koji nastupaju idući tjedan na Europskom juniorskom prvenstvu želim da ispune sve svoje potencijale i 'debelo' nadmaše svoje osobne rekorde"

Inače, ovo će mu biti treće veliko natjecanje u karijeri, nakon Svjetskog juniorskog prvenstva, Mediteranskog mlađeseniorskog prvenstva, došao je trenutak i za Europsko mlađeseniorsko.

Hvala Filipu na dobrim željama i vedrom duhu, a mi mu želimo što uspješniji nastup koji očekujemo od 11:45h već sutra (četvrtak). SRETNO!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook