Intervju i izjave

Kovačić na još jednom velikom natjecanju, uoči EP do 23 želja je: "Istrčati najbolje što mogu" (VIDEO)

Mateo Kovačić Foto: Renato Branđolica/EA/AK Agram Mateo Kovačić

Nedugo nakon Filipa Pravdice, u Poljskoj će također već sutra (četvrtak) stadionom Zdzisława Krzyszkowiaka nastupiti Mateo Kovačić.

Sam početak godine nije ni previše trčao, a ni fokusirao se na dvoranu gdje je u jednoj utrci na 400m istrčao 49.58. 

"Dvorana nije bila ni u jednom trenu fokus već više kao neka varijanta treninga jer smo se ipak spremali za sezonu na otvorenom."

No zato sada, u 7. mjesecu stvari u sezoni na otvorenom izgledaju bitno bolje, na 400m se približio svom osobnom rekordu (47.08) istrčavši 47.19 dok je na 200m trčao i osobni rekord od 21.70.

"Bilo je na startu sezone na otvorenom ponešto problema sa ozljedama, ali poslije sam uspio ući u bolju formu pa su samim time stigli i navedeni rezultati. Mislim da bih mogao još brže u nastavku ili ostatku sezone, vidjet ćemo koja me sva natjecanja još u kasnijem dijelu sezone čekaju."

Mateu velika natjecanja nisu stran pojam, nastupao je na Svjetskom mlađejuniorskom prvenstvu te Svjetskim i Europskim juniorskim prvenstvima te će ovo biti prvi nastup na jednom velikom natjecanju predviđenom za mlađe seniore.

Uz to svakako ne zaboravljamo nastup u štafeti Europskog prvenstva kao i niz nastupa na istom natjecanju, samo ekipnog karaktera. Iako mu je tek 20 godina, iskustvo je tu, ali glavna želja je:

"Prije svega želim uživati u svakoj utrci (koliko ih bude!) i pritom istrčati najbolje što mogu i dati svoj trenutačni maksimum. Isto želim i ostalima." 

Na listi natjecanja spomenuli smo i Europsko juniorsko prvenstvo, natjecanje na kojem je nastupao prije dvije godine i osvrnuo se na potencijalne nastupe naših članova, očekivano ponajviše svojih trening-kolega:

"Svim našima, a posebno Hrvoju Čukmanu i Svenu Cepušu želim hrabre nastupe i da postignu najbolje rezultate u svojim disciplinama. Moram pritom istaknuti kako me ugodno iznenadio Sven sa svojim nizom osobnih rekorda. Želim im svima puno uspjeha!" 

Priključujemo se istima, a Matea možemo pratiti sutra (četvrtak) od 12:03h, ovisno u kojoj kvalifikacijskoj skupini se bude nalazio. Samo hrabro!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook