Vijesti

Upisi u tijeku: ŠKOLA TRČANJA za odrasle 2021

Pokrenimo se! Pokrenimo se!

Našoj ponudi treninga koja se obično tiče mlađih uzrasta kroz ovu godinu smo pridodali i onu koja je za one malo starije željne trčanja (ali ne samo i toga)!

Za razliku od većine škola trčanja koje su prisutne, napomenimo kako je se u našoj ponudi ističe mogućnost treniranja na samoj atletskoj (tartanskoj) stazi.

Termini treninga su utorak i četvrtak u 19:30h te subota u 9h. Mjesečna članarina je 250kn.

Kontakt osoba je Ljiljana Ćulibrk (098 862 555/Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.), a asistent u provedbi treninga je Filip Bošnjak.

Izgled pojedinačnog treninga u prosječnom trajanju od 60 minuta:

  • Pripremni dio (10-15 min): Temperiranje kroz vježbe na mjestu i u kretanju (skipovi, startovi, osnovna tehnika disanja i sl.), dinamičko istezanje, vježbe globalne tonizacije s relativnim opterećenjem (iskoraci, čučnjevi, trbušnjaci, itd.)
  • Glavni dio (30-40 min) : Trčanje na srednje i duge pruge u početku intervalno ili koristeći metodu Fartleka, a kasnije kontinuirano ovisno o napretku pojedinca i njegovim mogućnostima (nakon usvojene tehnike trčanja i dovođenja fitnessa na razinu mogu se okušati i u ostalim disciplinama ili granama koje atletika kao kraljica sportova nudi).
  • Završni dio (10-15 min): opuštanje (rastrčavanje) i statičko istezanje

Program treninga i trčanja primjeren je (prilagođen) trenutačnom stanju treniranosti pojedinca. Nikad nije kasno i svatko je dobrodošao, neovisno o godinama i kondicioniranosti.

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook