Ostalo

Vikend za Balkansko U20 prvenstvo, U16 Kup-Ekipno PH te povratak na planinskom trčanju

Nakon duže vremena imat ćemo jedan bogat atletski vikend (posebno subota) koji ne broji samo domaća događanja.

Tako će se kroz subotu i nedjelju u Istanbulu sukladno prošlotjednoj najavi održati Prvenstvo Balkana za juniore i juniorke gdje nastupa naših četvero reprezentativaca prema zadnjoj verziji satnice:

  • Marko Orešković i Jakov Vuković - 400m (subota, 17:01h) i 4x400m (nedjelja, 18:30)
  • Lorena Bartaković - 3000m (subota, 18:15h)
  • Tina Šmid - 1500m (nedjelja, 17:15h)

 

Najavljena vremenska prognoza i uvjeti slični su onima koje bi trebali imati u Hrvatskoj i naravno treba se držati svih preporuka i uputa u vezi korona situacije.

Sama subota posebno zanimljiva će biti i radi domaća natjecanja. Jedno je ono stadionsko i to u dvostrukom formatu Kupa i Ekipnog kadetskog prvenstva Hrvatske u Varaždinu koje će se vjerojatno po prvi puta u povijesti održati u ovakvom formatu radi pandemije koja je uzrokovala isto.

Samim time to natjecanje ima malo i drugačiju dimenziju naspram dosadašnje, vidjet ćemo na što će se klubovi odlučiti po pitanju koncentracije na jedno od ova dva natjecanja.

Isto tako ovaj puta nije bilo kvalifikacijskog djela priče te je finale izravno određeno. Samim time je dobilo i bitno duže trajanje (još je i 'samo' jednodnevno) stoga je ovaj peterosatni format logičan.

Zato će prvi dio dana proteći u Prvenstvu Hrvatske u planinskom trčanju gdje ćemo nakon jedne određene stanke nastupiti. Lokacija nedaleka (Mrkopalj), a i nakon duže vremena se kalendarski 'poklopilo' da nema drugih državnih natjecanja pa sudjelujemo u pojedinačnom, ali i ekipnom natjecanju.

Svima želimo puno sreće i nadamo se što boljim vijestima sa spomenutih lokacija!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook