Ostalo

Ususret prvom dijelu sezone u 2014. godini

2014. Foto: gigaom.com 2014.

Prošlu 2013. možemo pamtiti po nizu lijepih trenutaka, u konačnici potvrda svega toga došla je prije desetak dana kad smo proglašeni najuspješnijim klubom. No došao je trenutak da se okrenemo 2014. godini i natjecanjima koja slijede.

Ne sumnjamo kako nas očekuju nova atletska uzbuđenja i veselimo se svemu tome. U ovom tekstu ćemo se konkretno posvetiti pretežito dvoranskom odnosno zimskom, prvom dijelu sezone.

Prvo dvoransko prvenstvo Hrvatske ove godine 18.1.

Novu atletsku sezonu u dvorani dočekujemo u Zagrebu  na Pojedinačno prvenstvu Hrvatske za mlađe kadete i mlađe kadetkinje, natjecanju na kojem imaju pravo nastupa osobe rođene 2001. godine i kasnije. Zapravo nakon toga počinje 'serijal' natjecanja, svake subote nastupat će starije dobne konkurencije.

Tako će se u Rijeci održati prvenstvo Hrvatske za kadete i kadetkinje (25.1), Zagreb je domaćin iduća dva juniorska natjecanja, mlađejuniorskog (2.1) i starijejuniorskog (9.1). Za sad se ne zna gdje će se održati seniorsko prvenstvo Hrvatske (15.1), proteklih godina se održavalo u Rijeci, vidjet ćemo hoće li tako biti.

Unutar toga negdje bi se trebalo smjestiti Dvoransko prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke u disciplinama 400m, 800m, 1500m i 3000m. Discipline su to koje se nažalost u Hrvatskoj ne mogu održati zbog nepostojanja prave dvorane. U manjim dvoranama se ipak mogu održati sprinterske (60m) i tehničke discipline. Nadamo se kako će se po tom pitanju situacija čim prije rasčistiti.

Ožujak donosi prva pojedinačna prvenstva izvan dvorane

Nakon 22.2 polako ćemo rezimirati dvoranski dio sezone, te subote u Istanbulu održat će se Prvenstvo Balkana za seniore i seniorke gdje sudeći po prošloj godini možemo očekivati velik broj hrvatskih reprezentativaca, nadamo se kako će nekima to biti i priprema za ovosezonsko Svjetsko prvenstvo u dvorani na rasporedu od 7. do 9. ožujka. U ožujku se polako okrećemo 'otvorenim' natjecanjima tj., prvenstvima Hrvatske. Split bi 1.3 tradicionalno trebao ugostiti najbolje bacače i bacačice iz Hrvatske (možda i šire) na Zimskom bacačkom prvenstvu.

Tjedan dana kasnije trebalo bi uslijediti Ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu gdje branimo tri uzastopno osvojena naslova i zimski dio sezone zaključit ćemo 15.3 na Zimskom prvenstvu Hrvatske u trčanju na kružnoj stazi koje će se po prvi puta održati u Splitu.

Kalendar natjecanja pojedinačnih PH - Zima 2014.

Za one koji ne vole čitati tekstove i preferiraju "sve na jednom mjestu" s kalendara Hrvatskog atletskog saveza... Napomena je da smo ovdje istaknuli samo pojedinačna prvenstva Hrvatske uz međunarodna bitnija natjecanja, koga zanimaju ostala natjecanja i mitinzi neka posjeti ovaj link. 

18.01 sub Zagreb PH u dvorani za mlađe kadete i mlađe kadetkinje
25.01 sub Rijeka PH u dvorani za kadete i kadetkinje
01.02 sub Zagreb PH u dvorani za mlađe juniore i juniorke
08.02 sub Zagreb PH u dvorani za juniore i juniorke
15.02 sub   PH u dvorani za seniore i seniorke (tehničke discipline i 60m)
22.02 sub Istanbul (TUR) Prvenstvo Balkana u dvorani
01.03 sub Split Zimsko bacačko PH
07.-09.03 pet-ned Sopot (POL) Svjetsko prvenstvo u dvorani
08.03 sub G. Stubica Ekipno PH u krosu
15.03 sub Split Zimsko PH na kružnoj stazi za seniore i seniorke
15.-16.03 sub-ned Leiria (POR) Europski zimski bacački kup

*PH u dvorani za seniore-ke (400m, 800m, 1500m, 3000m) se čeka još službeni termin

Veselimo se novoj sezoni i novim nastupima naših atletičara i atletičarki kojima želimo što uspješniju sezonu!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook